Yeni kavşak startını aldı!

Karayolları tarafından yapılan köprülü kavşaklardan 4’ünün inşaatına devam edilirken, Migros kavşağı için ise start verildi.

Yeni kavşak startını aldı!

Diyarbakır, mübarek Ramazan ayında şantiyeye döndü. Şehir içindeki trafiği rahatlatmak için toplam 12 köprülü kavşak yapmayı kararlaştıran ve Seyrantepe ile Diclekent köprülü kavşaklarını hizmete açan Karayolları Bölge Müdürlüğü,yapımı devam eden Silvan yolundaki Dicle Üniversitesi,Urfa yolundaki Yenihal 1 ,Yenihal 2 ve Otogar kavşaklarından sonra Migros Megacenter kavşağının çalışmasına da başladı. Daha önce Kantar kavşağı ile bitişik yapılacağı bildirilen Migros Megacenter kavşağının çalışması, trafiğin daha fazla aksamaması için ikiye ayrıldı. Buna göre çalışmalarına başlanan Migros Megacenter kavşağı tamamlandıktan sonra burası trafiğe açılacak ve daha sonra Kantar kavşağına başlanacak.

45 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Migros Megacenter Köprülü Kavşağı’nın 45 gün içinde tamamlanarak trafiğe açılması öngörülüyor. Buna göre bu kavşak tamamlanana kadar Urfa yoluna trafik şehir merkezinde gidişte Diclekent tarafından, şehir merkezine gelişte de Kantar –Cengizler Caddesi güzergahlarından sağlanacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü,TEDAŞ’tan kaynaklanan sorunların kısa sürede çözülmesi halinde kavşak çalışmalarının belirlenen süreden daha önce tamamlanacağını bildirdiler.

4 KAVŞAK EYLÜL’DE TRAFİĞE AÇILACAK

Dicle Üniversitesi ile Urfa yolundaki Yenihal 1,Yenihal 2 ve Otogar Köprülü kavşaklarında ise sona doğru gelindiği ifade edildi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği kaydedilirken, yer altından çıkan kayalardan dolayı biraz aksama yaşandığı ve bunun da aşıldığı bildirildi. Yetkililer, Dicle Üniversitesi köprülü kavşağının bu haftadan itibaren aşamalı olarak trafiğe açılacağını, kavşağın 15 Eylül’den sonra ise tamamıyla hizmete hazır hale getirileceği bilgisini verdiler. Yenihal 1,Yenihal 2 ve Otogar kavşaklarında ise trafiğin 15 Eylül’den itibaren verilmeye başlanacağı, buralardaki tüm çalışmaların ise kış başlamadan bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

ÜÇKUYULAR’A İKİ HAFTA İÇİNDE BAŞLANACAK

Bu arada Elazığ yolu üzerindeki Üçkuyular bölgesinde yapılacak köprülü kavşağın ihalesinin KİK tarafından onaylandığı ve en geç iki hafta içinde inşaata başlanacağı kaydedildi. Silvan yolunda 2 ve Urfa yolunda da 5 olmak üzere şu ana kadar 7 köprülü kavşak çalışması yürüten Karayolları Bölge Müdürlüğü, 2015 yılına kadar kentte toplam 12 köprülü kavşak yaparak trafiği rahatlatmanın planlarını yapıyor.

Vali Mustafa Toprak’ın daha önce meydana gelen ölümlü kazalardan sonra verdiği talimatla yapımına başlanan üst geçitlere devam edilirken, trafiğe açılan yollarda vatandaşların gelişi güzel şekilde karşıdan karşıya geçmesini önlemek için Diclekent Köprülü Kavşağı’nın etrafı da tel örgülerle çevrildi. Böylelikle olası trafik kazalarının önüne geçilirken, vatandaşlar da üst geçitleri kullanmak zorunda kalıyor.

İFTAR SAATİNDE YOL ÇİLESİ

Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı köprülü kavşak çalışmaları sırasında belediyeler ve TEDAŞ’ın kendilerine ait alanlarda önlem almaması iftar saatinde çileye dönüşüyor. Belirlenen alternatif yolların yetersiz olması ve yine TEDAŞ’tan kaynaklanan alt yapı sorunlarından dolayı özellikle iftara doğru trafik kilitleniyor. Vatandaşlar bu sorunların giderilmesini isterken, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz