Yılbaşı öncesi "huzur" uygulamalarında kritik sayıda tutuklama

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 10 günde sürdürülen huzur uygulamalarında 41 şahıs gözaltına alınırken yeni yıl öncesi bir çok metruk bina, park ve bahçelerde de denetimler sıklaştırıldı.

Yılbaşı öncesi

Bismil ilçe emniyetinin 10 gün boyunca yaptığı huzur uygulamasında 41 şahıs gözaltına alınırken, 22’si tutuklandı ve  252 araç sürücüsüne ise farklı madde ihlallerinden toplamda 273 bin TL tutarında trafik cezası uygulandı.

Sürdürülen ‘huzur’ uygulamaları çerçevesinde haklarında 4 ila 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 21 şahıs yakalandı.

HASSAS TERAZİ BİLE BULUNDU


Denetimler esnasında 5 ruhsatsız tabanca,1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet 6136 Sayılı Kanun kapsamında değerlendirilen bıçak, 65 adet mermi, 2 adet çalıntı motosiklet, 14 adet sentetik ecza maddesi, 1 adet hassas terazi ve yaklaşık 90 gram narkotik madde ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bismil Adalet Sarayı’na sevk edilen 41 şahıstan 20’si adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 22 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Öte yandan, huzur uygulamaları çerçevesinde denetlenen bin 480 aracın 252’sine ise farklı madde ihlallerinden toplamda 273 bin TL tutarında trafik cezası uygulandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz