Yunanistan, 10 Yunan adasına hızlı vize uygulamasını başlattı

Yunan makamlarının geçtiğimiz aylarda Türkiye ile özel anlaşması kapsamında Yunanistan, Türk turistlere 10 Yunan adasına hızlı vize uygulamasını başlattı.

Yunanistan, 10 Yunan adasına hızlı vize uygulamasını başlattı

Yunan makamlarının geçtiğimiz aylarda Türkiye ile özel anlaşması kapsamında Yunanistan, Türk turistlere hızlı vize uygulamasını başlattı.

Yunanistan, 10 Yunan adasına hızlı vize uygulamasını başlattı

Söz konusu hızlı vize 7 gün geçerli olacak. Hızlı vize ile seyahat edilebilecek adalar; Rodos, Simi, Leros, Kastellorizo, Kalimnos, Samos, Limni, Midilli, Sakız Adası ve Oinousses.

10 Yunan adasını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına verilecek vizeye ilk günden büyük ilgi var. Anlaşma, Cumhurbaşkanıı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayında Atina'ya yaptığı ziyaret sırasında ve Schengen Bölgesi üyesi olan Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu'ndan gerekli onayı almasının ardından gerçekleştirilmişti.

Yunanistan Adalar Kapı Vizesi Nasıl Alınır?

Yunan adalarına seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye vatandaşları sadece Türkiye üzerinden gerçekleştirecekleri seyahatlerde Yunanistan kapı vizesi alabiliyorlar. Kapı vizesi ile vizenin geçerlilik süresi boyunca kapı vizesi ile turist kabul edilen söz konusu adalara seyahat edilebilir. Kısa süreli vize statüsünde olan kapı vizesi ile maksimum 7 gün süreli olacak şekilde tek giriş ya da çoklu giriş olarak verilecek. Bu vize ile Yunanistan’ın diğer şehirlerine ve Schengen üyesi ülkelere seyahat etmek mümkün değil. 

Yunanistan kapı vizesi uzatma durumu söz konusu değildir. Başvuru sahibi kişiler Türkiye’ye dönüp yeniden vize alması gerekecek. Kapı vizesi ile turist kabul edilen adaların dışında farklı bir Yunanistan adasına veya şehrine gidecekseniz Yunanistan Schengen vizesi almanız gereklidir.

Pasaport ve pasaport fotokopisi, biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi, seyahat sigortası, otel rezervasyon belgesi, feribot bileti, banka hesap dökümü, vize başvuru formu. Günübirlik geziler için otel rezervasyonuna gerek talep edilmemektedir. 

Yunanistan Hızlı Vize Ne Kadar?

Uygulamaya başlanan hızlı vize yaklaşık 60 Euro olarak ücretlendiriliyor. 

Yunanistan'a daha uzun süreli seyahatler için vize başvurusunda bulunulması gerekiyor. Başvurular ise vize işlem merkezleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Yunanistan Büyükelçiliği web sitesi aracılığıyla sürece dair bilgi alabilirsiniz.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz