Bahçeli: HDP'nin kapatılması, AYM'nin namus borcudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi'nce (AYM) iade edilen HDP'nin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilecektir. HDP'nin kapatılması, siyasetten, demokrasiden kaydının silinmesi hepimizin özellikle AYM'nin namus borcudur" dedi.

Bahçeli: HDP'nin kapatılması, AYM'nin namus borcudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada; Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası istilasının çevre üzerinde daha kararlı, daha dürüst, daha derinlikli düşünmelerine yol açtığını belirtti.

'KÖKSÜZ VE KİŞİLİKSİZ MUHALEFET ANLAYIŞI KARŞIMIZDA'

Bahçeli, 'Millet İttifakı'nın siyasetini Türkiye'ye karşı konuşlandırdığını kaydedip, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı bile düşürmeye hazırdır. Ancak bu vatan düşmeyecek, Türkiye yenilmeyecek, Türk milleti zillete boyun eğmeyecektir. CHP ve İP'in siyasi iradesi güdümlüdür, tarlaları sürülmüştür, harman yerleri haciz altındadır. CHP ile İP'in gizli ve kaprisli ortağı HDP, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ortak aday çıkarmanın ciddi bir seçenek olduğunu açıklamıştır. 'Cumhur İttifakı'na karşı güç birlikteliğinin başarılı olacağı iddiaları bölücü ağızların kesintisiz propagandası haline dönüşmüştür. HDP, CHP ile İP'i çoktan kafeslemiş, üzerlerine de kilidi vurmuştur."

'HDP'NİN KAPATILMASI ARTIK HUKUKUN KONUSU'

MHP lideri Bahçeli, HDP'nin kapatılma süreciyle milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesinin yavaşladığını söyledi. Bahçeli, "HDP'nin eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına aykırı bulunmuştur. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla suç işlediği, işlenmesini tahrik ve teşvik ettiği somut delillerle belirtilmiştir. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesi'ne çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. Türkiye, vatan topraklarında ve sınır ötesinde teröre karşı kazanmış olduğu muazzam üstünlüğü TBMM'de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez. HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur, bu kanlı ve karanlık sayfa açılmamak üzere kapatılmalıdır. " diye konuştu.

'AYM'NİN NAMUS BORCU'

Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın sözlerine tepki göstererek, şunları kaydetti: "TİP'li bir milletvekilinin, 'Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor; evet Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir' iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp doğruca adalete teslim etmeyecek miyiz? Düşünebiliyor musunuz, böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete 'katil' diyen bu soysuz, devletin her imkanından istifade ediyor, hazinesinden maaşını alıyor. HDP'lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğu yer TBMM değil mezarlık olurdu. HDP, terör örgütünün Meclis'e sızmış nifak uşağıdır ve HDP'nin kapatılması, siyasetten, demokrasinden kaydının silinmesi hepimizin özellikle Anayasa Mahkemesi'nin namus borcudur. Hemen hemen her gün şehit veriyoruz."

'TÜRKİYE'NİN ERKEN SEÇİM GÜNDEMİ YOK'

MHP lideri Bahçeli, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde yapılan yerel seçimin sonuçlarının yöre halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Tekraren ifade ediyorum; Türkiye'nin erken seçim, diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir. Cumhur, geleceğine sahip çıkacaktır. 'Cumhur İttifakı' milletimizin hizmetkarı, büyük Türkiye'nin de mimarıdır. 'Cumhur İttifakı' pazarlık değil milletin nazarlık ittifakıdır. Her şey Türkiye içindir. Yüzümüz de yüreğimiz de sonuna kadar Türk milletine dönüktür" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler