Başbakan'dan HDP'ye yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'ye yanıt verdi. Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık olduğunu belirterek, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün" dedi.

Başbakan'dan HDP'ye yanıt

Bayburt'ta konuşan Başbakan Yıldırım, HDP'nin Meclis'ten çekilme kararına sert tepki gösterip "Teröre destek olanlar hesabını verecek. Meclis'e gelmeyeceklermiş. Okuldan kıran öğrenciler gibi. Milletin vekaletini alanlar millete hizmet için Meclis'e gidecekler. Ben gitmiyorum Meclis'e dediğiniz zaman millete hakaret etmiş olursunuz. Hesabını vereceksiniz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün kardeşim. Gelin Meclis'e, ne diyecekseniz Meclis'te söyleyin"dedi.

BAŞKANLIK İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ

Artık anayasa değişikliği ile millet iradesi ekonomide siyasette hukukta, kesintisizi güçlü bir şekilde tecelli edecek. Türkiye bütün bu yüklerini üzerinden atıp kendinden emin bir şekilde yoluna devam edecek. Geçmişte ağır bedel ödeten bu sistematik sorunların çözümü için gereken adımları da atacağız. Artık Türkiye'nin geleceği aydınlansın diyoruz.  Bu yola çıkarken bizim güvencemiz sizlersiniz. Bize inanmaya, bizimle birlikte yürümeye var mısınız?

HDP'NİN KARARINA SERT TEPKİ

Bu ülkenin yıllardır hizmetsiz bıraktıkları şehirlerine yatırım için gönderilen paraları  teröre aktardılar, devletin araçları ile hendekler açtılar. mahkeme soruşturmaya ifadeye çağırınca meydan okuyup gelmeyiz dedikler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağrınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyor. Siz büyükbabanın evlatları mısınız.

Türkiye hukuk devleti, hukuk önünde herkes eşit, kimsenin geçiş hakkı yok. Çağrılınca kuzu kuzu gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlardan sonra şikayet etmeyeceksin. Kanun neyse o herkes için yapılır.  Sen ifade vermiyorsan mahkeme dosyaya kapatacak hali yok. Gider ifadeni verirsin, beraat edersin ya da cezanı çekersin. Ak Parti iktidardayken kapatma davası açtılar. Biz mahkemeyi tanımıyoruz mu dedik. Gittik hakkımızı aradık savunmamızı yaptık sonunda mahkeme de kararını verdi. Hukuk gereğini yapar.

ZATEN MECLİS'E ÇOK GİTTİKLERİ YOK YA

HDP'liler diyor ki Meclis'e gitmeyeceğiz. Zaten çok da geldikleri yok ya! Ara sıra geliyorlar. Milliet vekilini seçip "git Meclis'e bizim işlerimizi takip, ihtiyacımız olan kanunları çıkar " diyor. Siz milletten vekalet aldınız, şimdi bu vekaletin gereğini yapmayacaksınız. Tıpkı okulu kıran öğrenci gibi...Ben gitmiyorum dersen, millete saygısız etmiş olursunuz, siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün. Gelin Meclis'e her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, fikrini ifade etmek değil. Mesele Meclis'i teröre kalkan olarak kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre  kalkan olamaz, terörle iç içe olamaz. Terör faaliyetlerinin içine giremez."

BAŞKA ÇARESİ YOK BU İŞİN

Şehirlere hizmet kazmak, dağdakiler para yetiştirmek değil, millete hizmet etmek gerekir. İşinizi düzgün yapmazsanız yanlış yapan hesabını sonuna kadar verir, Türkiye bir hukuk devleti... Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri toplayıp, silah için gönderenler elbetteki bunun karşılığını görecekler. Başka bir çaresi yok bu işin. Şimdi günümüzde anayasa değişikliği var. Daha güçlü bir Türkiye için bu değişikliği de yapacağız.

Kaynak: Diyarbakır Söz