'Çözüm biz’de diyeceğiz'

HDP, 6 Ağustos’ta Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği mitinginin detaylarını açıkladı. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, "Halkın gerçeğini duyurmak için alanlarda olacağız” dedi.

'Çözüm biz’de diyeceğiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 Ağustos’ta “Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin detaylarına ilişkin Yenişehir ilçe binasına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konuşmasını Kürtçe yapan Diyarbakır İl Eş başkanı Zeyyat Ceylan, “Beş gündür miting için çalışma yürüyoruz. Köy köy, sokak sokak dolaşıyoruz. Bugünkü koşulları hepimiz biliyoruz ve farkındayız. HDP barajı aştığı günden beri bizim üzerimizde büyük bir baskı uygulanıyor. Biz bunların farkındayız. Yapacağımız bu mitingler bir kez daha her zaman söylediğimiz sözü yenileyeceğiz; ‘Çözüm biz’de’ diyeceğiz. Ne olursa olsun faşist zihniyet hiç bir zaman kazanmayacaktır. Kazanan demokrasi isteyenler olacaktır” iddiasında bulundu.

‘SAVAŞ VE YOKSULLUK BU COĞRAFYA YASAYAN HALKLARIN SORUNU HALİNE GELDİ'

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da, “Savaş ve yoksulluk bugün bu coğrafyada yaşayan tüm halkların sorunu haline geldi. Bu sorunu yaratanlar bugün iktidarda olandır. Ama bu sorunu yaratanların bedelini ödeyenler maalesef ki halklar oluyor. Savaşları yaratanlar, savaştan nemalananlar, savaşın sonuçlarında kazanım sağlayan egemen güçler, faşist iktidarlar ve tüccarlardır” dedi.

‘6 AĞUSTOS GÜNÜ İSTASYON MEYDANI'NDAYIZ'

“Türkiye siyasetinin bugünkü en büyük realitesi HDP’nin milyonlarca seçmen ile birlikte geleceği belirleyen en temel güç olduğu gerçeğidir. Bu gerçekten aldığımız güçle daha umutlu daha kararlı yürüyoruz. Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü yol siyasetinin halka nasıl buluştuğunu görmek için 6 Ağustos tarihinde Amed İstasyon Meydanı’na bir daha baksınlar.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz