Diyarbakır'da konuşan Bakan Bayraktar, "Türkiye çok daha güçlü bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce mitingde konuştu.

Diyarbakır'da konuşan Bakan Bayraktar,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Diyarbakır'da, Batman'da, Şırnak'ta Türkiye'yi enerjide Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir şekilde bağımsız kılmak için çalışmaya, gayret etmeye devam ediyoruz." dedi.

Diyarbakır mitinginde konuşan Bakan Bayraktar, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yeni bir vizyonla, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çok daha büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Enerjide Türkiye'yi ve ekonomiyi daha güçlü kılacak adımları hep birlikte attıklarını kaydeden Bayraktar, bugün Türkiye'de 81 ilde 860 yerleşim yerinde doğal gaz bulunduğunu belirtti.

DOĞAL GAZ VE PETROL ÜRETİMİ

Diyarbakır'da doğal gaz bulunmayan bir iki ilçe kaldığını, o ilçelere de önümüzdeki dönemde doğal gazı ulaştıracakları müjdesini veren Bayraktar, Diyarbakır'ın günde 15 bin varil petrol ürettikleri bir şehir olduğunu, bu rakamları arttıracak çalışmaları yaptıklarını aktardı.

Bakan Bayraktar, "Diyarbakır'da, Batman'da, Şırnak'ta Türkiye'yi enerjide Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir şekilde bağımsız kılmak için çalışmaya, gayret etmeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı