Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün 1990'ların karanlık aktörlerinin itham ve iftiralarından medet umanlar geçmişte de FETÖ'den, PKK'dan medet ummuşlardı. Boşuna heveslenmesinler. Milletimiz bu oyunun farkındadır" dedi.

Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 'Millet İradesine Darbe: 27 Mayıs 1960 Darbesi' başlıklı uluslararası bir konferans düzenlendi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Altun, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından sözde bir mahkeme tarafından idama mahkum edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle andığını, milletin onların kararlılıklarını, mücadelelerini ve hizmetlerini daima saygıyla ve minnetle hatırlayacağını ifade etti.

27 Mayıs darbesinin, 'vesayet rejiminin doğum anı' olarak adlandırılabileceğini belirten Altun, zira 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinin ayaklar altına alınmasıyla başlayan darbeler döneminin uzun yıllar devam ettiğini; 27 Mayıs darbesinin açtığı yolun 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinden geçerek, 28 Şubat sürecine kadar ulaştığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler