HDP il yönetimi cezaya tepkili!

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e hapis cezası verilmesine ilişkin karara tepki gösteren HDP Diyarbakır il örgütünün basın açıklamasına HDP Diyarbakır milletvekilleri, HDP, DBP ve DTK yöneticileri katıldı.

HDP il yönetimi cezaya tepkili!

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı, mahkemenin verdiği kararın siyasi olduğunu öne sürdü.  Camcı, “Bu karar, hükümetin barış karşıtı, savaşta ısrar eden politikalarının açık bir göstergesidir. Cezalandırılan, Demirtaş ve Önder şahsında Türkiye halklarının çözüm ve barış umududur. Aynı zamanda Meclis’ten çıkarılan ve çözüm sürecinin aktörlerine güvence veren ‘çözüm ve müzakere çerçeve yasasını’ da çiğniyor.” dedi.

HÜKÜMET BİLGİSİ DAHİLİNDE

“5 sene önce Türkiye kamuoyunun gözü önünde Kürt sorununun barışçıl çözümü için adımlar atılmadı mı” diye soran Camcı, “Bu ülkede analar ağlamasın diye ülkenin dört bir tarafına barış umudu tohumları ekilmedi mi? Akil insanlar heyetleri oluşturulup, Türkiye’nin 7 bölgesinde çalışmalar yürütülmedi mi? İmralı’ya, Kandil’e devletin ve güvenlik kaynaklarının isteği ve bilgisi dahilinde gidilmedi mi? Bütün bu süreçler toplumun gözü önünde, toplumun rızasıyla yapılmadı mı? "dedi.

SİYASİ MANEVRALAR

Barışın, iktidarlardan, seçimlerden, dönemsel siyasi manevralardan daha önemli olduğunu ifade eden Camcı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Karar hukuka, yasalara ve evrensel ilkelere de aykırıdır.  Mahkeme heyeti, yargının taraflı ve  iktidara bağımlı olduğunu açıkça bir kez daha teyit etmiştir.

TÜRKİYE HALKLARI

HDP’yi tasfiye etme uygulamaları karşısında hiçbir üyemiz, parti yöneticimiz ve milletvekilimiz boyun eğmemiş, onurlu ve dik duruşlarını bozmamıştır Ortadoğu coğrafyası ve Türkiye, savaş isteyen iktidarların siyasi mezarlığıdır ve bugün bu kararın verilmesi için çabalayanlar da layık oldukları yeri alacaktır. Karar, barış, eşitlik ve demokrasi isteyen Türkiye halkının vicdanında mahkum olacaktır.”

Basın açıklamasının ardından kararı protesto etmek için HDP Diyarbakır İl binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz