HDP'li Leyla İmret tahliye edildi, kimdir?

Gözaltına alınan Cizre eski başkanı Leyla İmret, gözaltına alındıktan sonra tahliye edildi

HDP'li Leyla İmret tahliye edildi, kimdir?

Cizre Eski Belediye Başkanı HDP'li Leyla İmret gözaltına alındıktan sonra savcılıkta devam eden ifadesinin akabinde serbest bırakıldı. DBP üyesi Yunus Durdu ile gözaltına alındıktan sonra ifadelerinin alınması akabinde savcılık tarafından tahliye edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyesi Yunus Durdu ve Leyla İmret gözaltına alınmasının ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere adliyeye çıkarılan isimler, savcılıktaki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

LEYLA İMRET KİMDİR

(d. Aralık 1987; Cizre), Kürt kökenli Türk siyasetçi. 31 Mart 2014 - 11 Eylül 2015 tarihleri arasında Cizre Belediye Başkanı görevinde bulundu.

İmret, 1987 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. 1992'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada arada kalan babasının ölümünün ardından ailesi ile birlikte Mersin'e göç etti. 1996 yılında Almanya'nın Bremen şehrine taşındı.

2013 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve belediye başkanlık seçimlerinde Kadir Kunur ile birlikte eş-başkan adayı oldu. 2014 yerel seçimlerinde %83 oy ile Barış ve Demokrasi Partisi'den Cizre Belediye Başkanı seçildi. Ayrıca Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından birisi ve Cizre ilçesinin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Almanya'da Pedegoji öğrenimi gören İmret, İngilizce, Almanca ve Kürtçe bilmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz