Meral Akşener’den Skandal açıklama:” cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi”

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşurken ağzından çok konuşulacak ve tartışılacak sözler söyledi.

Meral Akşener’den Skandal açıklama:” cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi”

İçişleri Bakanlığı yapmış olan Meral Akşener geçmişle ilgili özler kullandı. Sivas'taki aday tanıtım toplantısında konuşan Akşener, Ankara'da uğradığı suikast sonucu ölen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesini anlatırken "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar" ifadelerini kullandı. Bu sözleri tepkilere neden oldu.

BÜYÜK TEPKİLER GELDİ

Akşener’in sözleri sosyal medyada büyük tepki aldı. Başta DEM Parti’nin şuanda ki milletvekilleri olmak üzere herkes vatandaşlar ve eski DEM Parti milletvekilleri büyük bir tepki verdi. İşte tepkiler…

DEM Parti EŞ Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Akşener'in sözlerine ilişkin "Bugün dillerinden dökülen katliamcı zihniyetin itirafıdır" değerlendirmesini yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı: "Mertlik buysa, mertliğiniz batsın! Kürt’ü, Alevi’yi, Ermeni’yi, sosyalisti, aydını katlederek Türkiye’yi karanlığa sürükleyenler, tarih ve toplum önünde mahkûm edilmiştir. Düşmanlığın bile ahlakı olur ama bu karanlık şahsiyetlerin namertliği dünyaya nam saldı.

Pervin Buldan Akşener'in açıklamasını alıntılayarak "Namertçe" tepkisini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz