Seçim maratonu başlıyor, meclis kapanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçimden önceki son mesai haftasında gündemde 8’inci Yargı Paketi var.

Seçim maratonu başlıyor, meclis kapanıyor

Seçime günler kala gözler meydanlara çevrildi.  Geçtiğimiz hafta sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren teklifi yasalaştıran Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışmalarına 8'inci Yargı Paketi ile devam edecek. Enerji ve madenle ilgili düzenlemeler bulunan yasa teklifi ise İliç'teki maden faciası sebebiyle seçim sonrasına bırakıldı.

OHAL DÖNEMİNDE KURULAN TAZMİNAT KOMİSYONU’NUN KALICI HALE GETİRİLİYOR

8'inci Yargı Paketi Meclis'in seçim öncesi yasalaştıracağı son teklif olacak. Teklif, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiye verilen cezayı yeniden düzenliyor. Buna göre teklif örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiye işlediği suç için verilen cezanın yanında 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını düzenliyor.

Pakette ayrıca olağanüstü hal döneminde iş yükünü azaltmak için geçici olarak kurulan Tazminat Komisyonu’nun kalıcılaşmasını düzenleyen bir madde de bulunuyor. Buna göre uzun süren yargılamalarla ilgili manevi tazminat talepleri Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) önce Adalet Bakanlığı'na bağlı Tazminat Komisyonu'nda ele alınacak.

Teklifle 2 bin lira olan emekli ikramiyesi de 3 bin liraya çıkarılacak.

MECLİS KAPANIYOR

8’inci Yargı Paketi’nin Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından Meclis, 29 Şubat’ta çalışmalarına seçim arası verecek. Sonraki bir ay boyunca siyasetin gündemi yerel seçim olacak. Tüm liderler ve milletvekilleri de sahada seçim çalışması yürütecek.

ERDOĞAN 30'DAN FAZLA İLİ ZİYARET EDECEK

Bir süredir seçim çalışmalarına hız veren ve iki haftada 10 miting düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da sahada olacak. Erdoğan’ın seçim gününe kadar 30'dan fazla ili daha ziyaret etmesi bekleniyor.

CHP’DE PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in miting programı ise pazartesi gerçekleşecek Parti Meclisi ve MYK toplantılarında netleşecek. Bu toplantılarda ayrıca partinin seçim planlamasına son hali verilecek, kampanyaya dair bilgilendirme yapılacak ve milletvekilleri seçim bölgelerine göre görevlendirilecek.

MUHALEFET SAHADA

Seçim çalışmalarına oy oranlarının güçlü olduğu kentlerden başlayan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan bu hafta da sahada olacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de il ziyaretlerini sürdürecek.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz