Masaj salonları değil fuhuş evi

Diyarbakır'da polis ekipleri masaj salonlarına operasyon düzenledi. 13 kişi yakalandı.

Masaj salonları değil fuhuş evi

Diyarbakır’da masaj fuhuş amacıyla kullanılan masaj salonları sayısında ciddi artış var. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks plazalarda güzellik merkezi adı altında fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine gelen ihbarlar üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda kentteki birçok güzellik salonu takibe alındı. 3 aylık takip sonucu masaj salonları işletmecileri ve çalışanlarının 36 ayrı olaya karıştıkları ve telefon görüşmelerinde ‘özel terapi’ diyerek konuştukları ve müşterilerini özel odalarda ağırladıkları tespit edildi.


Mühürlü yerler kırılarak açıldı
Operasyon sırasında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Polisin takibe aldığı ve daha önce mühürlenen iş yerlerine 4 kadının mühürleri kırarak girdiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Ayrıca bir güzellik merkezi işletmecisi Dilan Y’nin plaza dışında tartıştığı bir erkeğe tabancayla ateş ederek yaraladığı anlar cep telefon kamerasına yansıdı.


Kabul etmedi işten çıkarıldı
İsmi öğrenilemeyen erkek şahıs, kız arkadaşının fuhuş yapmadığı için işten çıkarıldığını ve bu nedenle tartıştığı Dilan Y’nin kendisine tabancayla ateş ettiğini ve yaraladığını iddia etti.


4’ü kadın 9 kişi gözaltına alındı
Polisin 3 aylık takibi sonucu ‘Balans’ adı verilen eş zamanlı operasyonda Dilan Y., Nida D., Berivan M., Aleyna K., Mesut K., Necmettin Ö., Yusuf E., Nejat Ö., ve Seyfettin G gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında ruhsatsız tabanca ve mermiler ele geçirildi. Fuhuş yapıldığı iddiasıyla güzellik merkezi ve masaj salonu adı altında fuhuş yapılan iş yerleri mühürlendi, idari para cezası kesildi.

Bu arada ‘Fuhuşu aracılık ve yer temin etmek’ suçundan gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz