Su ve tuz kaybına dikkat!

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Akatay, sıcak havalarda dengesiz beslenme ile sıvı ve tuz kaybının kalp krizine zemin hazırladığını söyledi.

Su ve tuz kaybına dikkat!

Sıcak çarpması nedeniyle hastanede tedavi altına alınan çocukları ziyaret eden Akatay, çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Akatay burada yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığını, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, sıcak havanın önlem alınmadığı taktirde kalp ve böbrek yetmezliğine neden olduğunu belirtti.

SOCUKLARI ETKİLEYEN SICAKLIKLAR

Sıcaklardan en çok çocukların etkilendiğine dikkati çeken Akatay, şöyle dedi:

"Sıcak havalarda dengesiz beslenme, sıvı ve tuz kaybı kalp krizine zemin hazırlıyor. Kalp ve tansiyon hastalarının sıcak havalarda sıvı tüketimini artırması gerekir. Sıcaklık ve nem oranının arttığı bugünlerde özellikle hipertansiyon hastaları bedeni zorlayıcı fiziksel aktivitelerden uzak durmalı, sıcaklığın yükseldiği öğle saatlerinde mümkün olduğunca dışarıda bulunmamalı, tansiyon ilaçlarını düzenli olarak kullanmalı, periyodik olarak tansiyon takibi yaptırmalıdırlar. Kalp, damar, astım ve tansiyon hastası olanların sürekli kendilerini izlemeleri ve anormal bir durum hissetmeleri halinde doktorları ile iletişime geçmelidirler. Hava sıcaklığının arttığı dönemlerde, mümkün olduğunca serin yerler tercih edilmeli, yeterli miktarda sıvı alınmalı ve beslenme düzeyi de hafif tutulmalıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz