Diyarbakır'da Okul Sporları maratonu Kasım'da başlayacak

Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilecek olan 2023-2024 sezonu okul sporları organizasyonu için tüm bileşenlerin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da Okul Sporları maratonu Kasım'da başlayacak


Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilecek olan 2023-2024 sezonu okul sporları organizasyonu için tüm bileşenlerin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 32 branşta yapılacak organizasyon 3 Kasım’da başlayacak.


Diyarbakır’ın geçen yıl okul sporlarında Türkiye genelinde önemli başarılara imza attığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, bu yılki hedeflerinin bunun üzerine çıkmak ve daha fazla öğrenciyi sporla buluşturmak olduğunu söyledi.


Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu,Diyarbakır olarak gerek lisanslı sporcu sayısında gerekse sportif başarıda önemli ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilecek olan 2023-2024 sezonu okul sporları organizasyonu için Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu,ilçe milli eğitim ve spor müdürleri, okul yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri,antrenörler ve spor bileşenleri katıldı. İlginin fazla olduğu toplantıda yeni 32 branşta yarışma ve müsabakaların yapılacağı yeni sezonun 3 Kasım’da başlayacağı açıklandı.

BAŞARILI OLAN OKULLARA BAŞARI BELGESİ


Geçen yıl Diyarbakır’ı Türkiye şampiyonalarında başarıyla temsil eden ve önemli dereceler elde eden okul takımlarına başarı belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile  Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu tarafından takdim edildi.


Diyarbakır Spor Lisesi, bir çok branşta elde ettiği başarılar ve Türkiye genelindeki organizasyonlarda kazandığı madalyalarla dikkat çekti. Okul adına başarı belgesini okul müdürü Çerkez Selimoğlu aldı
Takım sporlarında ve bireysel branşlarda başarılı olan okulların önceki yıllara oranla artması dikkat çekti.

KÜÇÜKALİ VE USLU’DAN “ÇITAYI YÜKSELTELİM” TEMENNİSİ


Sözlerine geçen yıl okul sporları organizasyonuna katılarak emek veren okul idarecilerini ve beden eğitimi öğretmenlerini tebrik ederek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali,2022-2023 sezonunda Türkiye şampiyonalarında çok güzel sonuçlar elde edildiğini dile getirdi. Küçükali, amaçlarının daha fazla çocuğu sporla buluşturmak olduğuna dikkat çekerek bu yıl için daha büyük hedefleri olduğunu aktardı.
Diyarbakır’ın sportif başarıda geçen yıl Türkiye’de en başarılı 16.il olduğunu hatırlatan Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu,lisanslı sporcu sayısında da Türkiye ortalamasının üzerine çıktıklarını kaydetti. Uslu,bu yıl okul sporlarında bu işin tüm bileşenleriyle el ele vererek daha büyük başarılara ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. 

Haber merkezi

Kaynak: Diyarbakır Söz