Erciyes Kayak Merkezi: Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye Etabı SNX Türkiye’ye Ev Sahipliği Yapacak

8,9 ve 10 Mart’ta Erciyes Kayak Merkezi, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Erciyes Kayak Merkezi: Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye Etabı SNX Türkiye’ye Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında olan Erciyes Kayak Merkezi; bu yıl Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Erciyes Kayak Merkezi 8 – 9 – 10 Marta Hazır!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi altında hizmet yürüten Erciyes A.Ş tarafından işletilen Dağcılık ve Kış Sporları alanında hizmet veren pist; 112 kilometrelik bir kayak pistine ve 19 mekanik tesise sahiptir.

Dünyanın sayılı merkezlerin arasına giren Erciyes Kayak Merkezi; dünya kar motosikleti şampiyonasının Türkiye etabına ev sahipliği yapacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Gayretleri Karşılık Buldu!

Erciyes Kayak Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ve gayretleri sonucunda 12 ay sporun merkezi olmaya emin adımlarla ilerliyor. Kayak merkezi, uluslararası organizasyonlarda hem adından söz ettirmeye hem de Kayseri’nin turizmine damga vurmaya devam ediyor.

Bu yıl Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türk etabı, SNX Türkiye Erciyes kayak merkezinde yapılacak. 8, 9 ve 10 Mart günlerinde düzenlenecek olan etap, kış sporu tutkunlarına rekabet ve heyecan dolu bir şampiyonluk yaşatacak.

Erciyes Cup 3 Gün Sürecek

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türk etabı SNX Türkiye’nin yanı sıra Erciyes Cup ile de unutulmaz 3 gün yaşanacak. Düzenlenecek etkinliklere dünyanın en iyi snowcross sporcularının katılması bekleniyor. Ayrıca 2014 yılının ilk büyük uluslararası organizasyonu olan bu etkinliğe 50’den fazla sporcunun katılımı gerçekleşecek.

Başkan Büyükkılıç; Kayseri’yi spor şehri yapma hedefi doğrultusunda projeler ve girişimler gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir belediye başkanının yaptığı girişim ve projeler neticesinde ACES Europe Derneği tarafından, 2024 yılı Avrupa Spor Şehri olarak Kayseri seçildi. Böylelikle Kayseri, 3 milyarın üzerindeki spor severe tanıtılma imkânı bulacak.

SNX Türkiye’yi 186 Ülke Takip Edecek

Sayısız ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, şampiyona için iyi bir şekilde hazırlandı. 1350 uzunluğundaki parkurda yapılacak olan SNX Türkiye’yi, 186 ülke yakından takip edecek.

İlgili Haberler:

Karacadağ’da Kayak Keyfi

Olayları Çıkaran Kırklareli, PFDK'ya Sevk Edilen Diyarbekir

Bakan Yardımcısı Diyarbakır'da

Kaynak: İHA