Liverpool Coutinho ile güzel

Liverpool, İngiltere Premier Lig'in açılış haftasında Stoke City deplasmanında maçın son dakikalarında Brezilyalı yıldızıyla bulduğu golle üç puana uzandı.

Liverpool Coutinho ile güzel

Premier Lig'de ilk hafta karşılaşmalarında transfer sezonunun hareketli ekiplerinden Liverpool, Stoke City ile karşılaştığı mücadelede rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti.

Liverpool'da yeni transferlerden Nathaniel Clyne,  Joe Gomez,  James Milner ve Christian Benteke maça ilk 11'de başlarken,  Roberto Firmino ise 78. dakikada oyuna dahil oldu. Liverpool’a galibiyeti getiren gol ise 86. dakikada Coutinho'dan geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Liverpool pozisyon üretmekte sıkıntı çekerken, Stoke City ise daha çok ani ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. 8. dakikada Charlie Adam'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruş, maçın ilk tehlikeli pozisyonu oldu.

36. dakikada Stoke City bu kez eski takımına karşı oynayan Glen Johnson ile gole yaklaştı. Van Ginkel'in ortasından sonra savunmadan seken topu önünde bulan Johnson'ın vuruşunda top az farkla dışarı gitti ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun genel görüntüsü değişmedi. 68. dakikada Milner'ın ortasında Skrtel kale önünde kafa vuruşunu yaptı ama kaleci Butland kritik bir kurtarışla gole izin vermedi. 86. dakikada ise sahneye Coutinho çıktı. Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Brezilyalı yıldız, sağ ayağıyla yaptığı şık vuruşla Butland'ı avladı

Mücadelenin kalan dakikalarında ise gol sesi çıkmadı ve Liverpool 90 dakika sonunda üç puana uzanarak ligin ilk maçından ilk galibiyetini aldı.

Kaynak: Spor Merkezi