Apple Amoled Ekran mı Kullanacak?

Apple, iPhone ve iPad modellerinde arkadan aydınlatmalı IPS LCD ekran teknolojisine yer vermesi ile çok eleştiriliyordu. Apple, LCD ısrarından Apple Watch ile vazgeçerek AMOLED'e geçiş yapmıştı.

Apple Amoled Ekran mı Kullanacak?

Apple Watch ile test edilen AMOLED, olumlu yorumlar almış olacak ki, Apple'ın bu ekran teknolojisini yeni nesil iPhone ve iPad modellerinde kullanacağına yönelik raporlar şimdiden gelmeye başladı.

Gelen bilgilere göre Apple, Tayvan'daki laboratuvarında yeni ekran teknolojileri üzerinde çalışmaya başlamış. Qualcomm ekibinden 50 mühendis ile başlayan bu çalışmaların ince, parlak ve daha etkili LCD ekran elde etmek için olduğu söyleniyor. Ama asıl önemli olan konu LCD değil AMOLED!

iPhone 7s AMOLED ekran ile gelebilir!

Aktarılan bilgilerde Apple'ın AMOLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığı da yer alıyor. Apple'ın önümüzdeki yıllarda AMOLED'e resmen geçiş yapması bekleniyor. Ancak ekran teknolojisini değiştirmek ve 3D Touch ile entegreli çalışmasını sağlamak için 1 yıl çok az bir zaman gibi görünüyor. Muhtemelen AMOLED ekran, 2017 yılında tanıtılacak olan iPhone 7s ile gelecektir.

MacBook tarafında ise AMOLED ekran teknolojisine henüz yer verilmeyeceği daha önce söylenmişti. Bakalım Apple, yeni ürünlerinde tercihini AMOLED teknolojisinden yana kullanacak mı?

Kaynak:ShiftDelete

Kaynak: Diyarbakır Söz