Threads Türkiye'de kapanıyor!

Threads Türkiye'de geçici olarak kapanıyor.

Threads Türkiye'de kapanıyor!

Meta himayesi altında açılan en genç uygulamalardan biri olan Threads, Türkiye’de kapanıyor. Threads uygulaması Türk Rekabet Kurumu'nun aldığı son karar sebebiyle 29 Nisan itibari ile Türkiye'de geçici olarak kapanacak. Meta’ya bağlı olan diğer uygulamalar yani Instagram, Facebook, WhatsApp ve diğer hizmetler bu karardan etkilenmeyecek. Diğer ülkelerde Threads kullanımı devam edecek.

Threads Türkiye'de kapanıyor!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığı dönem kullanıcılara suulan Threads geçici tedbir alınması kapsamında hizmetlerini Türkiye’de geçici olarak askıya alacak. Rekabet Kurumu, Threads’a yönelik kararın gerekçesi hakkında bir açıklama yaparak; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması sonucunda oluşabilecek veri birleştirme durumunun engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanacağını duyurdu.

Threads Hesapları Kapanacak mı?

Türkiye’de Threads’i kullananlar profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek.

Threads’ın yeniden Türkiye’ye dönmesi durumunda, profilini dondurmayı seçen kişilerin post içerikleri ve diğer kullanıcıların gönderilerinde bulunduğu etkileşimler tekrar görünür hale gelecek. Profillerini donduran kullanıcılar diledikleri zaman “Bilgilerini İndir” üzerinden post içeriklerini indirebilecek ve muhafaza edebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz