2 yıl önce kaybolduğu ileri sürülen kız çocuğu

Ailesinin 2 yıl önce polise başvurarak kaybolduğunu bildirdiği kanser hastası kız çocuğu, bulunduktan bir süre sonra hayatını kaybetti

2 yıl önce kaybolduğu ileri sürülen kız çocuğu

Gaziantep'te, ailesinin 2 yıl önce polise başvurarak kaybolduğunu bildirdiği kanser hastası kız çocuğu bulunduktan bir süre sonra hayatını kaybetti. Kız çocuğunu alıkoyduğu ileri sürülen kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'da 8 Nisan'da polise sığınan Y.O. (15) kendi isteğiyle F.B. (25) ile kaçtığını ve kanser hastası olduğunu ifade etti.

Y.O, F.B. ile ayrıldığını ve ailesinin yanına dönemeyeceğini belirtmesi üzerine koruma altına alındı.

Y.O'nun durumunun ağırlaşması üzerine ailesine haber verildi. Babası tarafından Gaziantep'e getirilen ve Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde tedavi altına alınan Y.O. 24 Nisan'da hayatını kaybetti.

Göz kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen ilköğretim okulu öğrencisi Y.O'nun polise verdiği ifadede, tanıştığı F.B. ile kendi isteğiyle Şanlıurfa'ya gittiğini ve 2 yıl boyunca bir köyde kaldığı için tedavi olamadığını söylediği öğrenildi.

Küçük yaştaki kız çocuğunu alıkoyduğu iddia edilen F.B'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu arada Y.O'nun ailesinin kızlarının kaçırıldığını ve bu nedenle tedavisini tamamlayamadığını öne sürerek sorumlulardan şikayetçi olduğu bildirildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz