Beylikdüzü'nde eşi ve baldızını öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Beylikdüzü'nde tartıştığı eşi ve baldızını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Beylikdüzü'nde eşi ve baldızını öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ferhat Boduroğlu katıldı. Maktullerin babası Mustafa Koyun ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Ferhat Boduroğlu, Mustafa Koyun'un kendisine silah fotoğrafı attığını ve kızlarını öldürmesini istediğini ileri sürerek, "Ben bir kız çocuğu babasıyım. 2 evladını damadına öldürtmek isteyen şahıs bugün burada babalık yapıyor. Ben kendi eşimi ve baldızımı dolandırıcılıkla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet ettim. Bu olayın tek mağduru benim. Evladı 40 gün kaçmıştı. Evladının öldüğünden haberi yoktu, haberlerden öğrendi, burada babalık yapıyor." ifadesini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Vildan Boduroğlu'nun bir süredir eşi Ferhat Boduroğlu ile geçimsizlik yaşadığı, bunun üzerine çocuğunu da alarak kardeşi Fatma Zehra Koyun ile kalmaya başladığı anlatılıyor.

İddianamede, 17 Eylül 2022'de sanığın tartışma yaşadığı eşini bıçakla öldürdüğü belirtilerek, sanığın üst katta uyuyan baldızı Fatma Zehra Koyun'u da bıçaklayarak öldürdüğü ifade ediliyor.

Sanığın daha sonra üstünü değiştirip kızını da yanına alıp evden çıktığı kaydedilen iddianamede, olay sırasında evde bulunan Arif Türkan'ın ise sanığa yardım etmek suretiyle suça iştirak ettiği belirtiliyor.

İddianamede, Ferhat Boduroğlu'nun "canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşini kasten öldürme" ile "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, sanık Arif Türkan'ın da 2 kez "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 30 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.???

Kaynak: Diyarbakır Söz