Cemaate yakınlığı ile bilinen Şifa Hastanesinin 9 ek binası kapatılıyor

İzmir'de paralel yapı operasyonu kapsamında, , FETÖ'ya hizmet sağladığı gerekçesi ile soruşturmaya giren Şifa Hastanesi grubundan 9 şubeye, her an mühürleme kararı verilebilir. Şifa Hastanesine yasal kurallara uymadığı ve Fethullah Gülen cemaatine hizmette finansal destek sağladığı gerekçesiyle kapatma davası açılacak

Cemaate yakınlığı ile bilinen Şifa Hastanesinin 9 ek binası kapatılıyor

İzmir'de paralel yapı operasyonu kapsamında, , FETÖ'ya hizmet sağladığı gerekçesi ile soruşturmaya giren Şifa Hastanesi grubundan 9 şubeye, her an mühürleme kararı verilebilir. Şifa Hastanesine yasal kurallara uymadığı ve Fethullah Gülen cemaatine hizmette finansal destek sağladığı gerekçesiyle kapatma davası açılacak

Paralel yapıya finans sağladığı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda İzmir'de operasyon yapılan Türk Tabipler Vakfı'na ait Şifa Hastaneleri'nin 9 şubesinin yasadışı faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. 

2011 yılında açılan şubelerin 2014 yılına kadar YÖK'ten izinsiz çalıştığı, 2014 yılında ise tıp eğitimi verildiği yönünde yapılan başvuru üzerine YÖK'ün izin çıkardığı anlaşıldı. YÖK'ün yaptığı araştırmada şubelerin semt polikliniği gibi hizmet verdiği, tıp eğitimi yapılmadığının ortaya çıkması üzerine bu izin iptal edildi. YÖK tarafından 9 şubede faaliyetlerin durdurulması yönünde yapılan tebliği dikkate almayan hastane yönetimi çalışmalarına bugüne kadar devam etti.

Bugün ise İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri eş zamanlı olarak hastaneye ait 9 şubeye gitti. Mali polis eşliğinde şubelere giderek hasta alımının bugün itibari ile durdurulması kararını tebliğ eden sağlık müdürlüğü görevlileri 10 gün içinde de yatan hastaların hastaneden başka hastanelere nakledilmesini istedi. Şubeler 10 gün sonra mühürlenecek. Mali polisin ise şubeler kanalı ile sürdürülen yasadışı faaliyet çerçevesinde katkı payı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan yüz milyonlarca lira yasadışı gelir iddiasını araştırdığı öğrenildi.

Bilindiği gibi Şifa Hastaneleri'ne FETÖ'ye finansman sağlandığı iddiasıyla geçtiğimiz aylarda polis baskını düzenlenmişti. Hastane yönetim katındaki birçok evraka el konulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz