Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin kaç lira ikramiye alacağı da merak konusu oldu. Partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem ödenecek tutar hem de ödemeye yönelik tarihler hakkında açıklama yaptı. Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Detaylar haberin devamında…

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte emeklilerin kaç lira ikramiye alacağı da merak konusu oldu. Partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem ödenecek tutar hem de ödemeye yönelik tarihler hakkında açıklama yaptı. Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 

Emekliye Bayram İkramiyesi Ne Kadar Yatacak?

AKP tarafından gerçekleştirilen Ordu mitinginde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilerin bayram ikramiyelerinde bütçe olanaklarını zorlamak pahasına artış gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Erdoğan; emekli ikramiyesini 3 Bin Türk Lirası olarak açıkladı.  
Ayrım yapılmaksızın tüm emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yılda iki defa bayram ikramiyesi alıyor. Geçtiğimiz sene 2 bin TL olarak verilen ikramiye bu sene artışa gidildi ve 3 bin TL oldu. Söz konusu artışa dayalı düzenleme meclis onayını aldı. 8’inci Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesi 29 Şubat Perşembe gününe kadar yasalaşacak.

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ramazan Bayramı 2024 yılında 10-11- 12 Nisan’da kutlanacak. Bu sebeple 9 Nisan tarihinden evvel ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18- 19 Haziran'da olacak. Bu bayrama dair ikramiyenin de 15 Haziran tarihinden önce ödenmesi gerekiyor.

Bayram ikramiyesi kimlere ödeniyor?

SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler ve muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilere bağlı hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Dul ve yetim aylığı ikramiye ödemesi nasıl yapılacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi dosya başına gerçekleştiriliyor. Vefat eden eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlar hisseleri oranında ikramiye alacaklar. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe bin 500; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek. Çalışmayan, kendi sigortalılığı sebebiyle gelir ya da aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’i yani 2 bin lira ikramiye verilecek. İş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara ise sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödeniyor. 

Birden fazla aylık alanların ikramiye ödemesi

SGK’dan birden fazla gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. 
 

Kaynak: Diyarbakır Söz