Gösteriler karışınca....

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda bugün üç farklı kuruluşun gösterisi ve basın açıklaması vardı.

Gösteriler karışınca....

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’na maaş artışını protesto etmek isteyen Eğitim Bir Sendikası’na üye eğitimciler geldi. Sendikalarına ait bayraklar ve maaş artıklarını protesto eden dövizler açan grup birde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim Bir Sen Rize Şubesi Başkanı Seyfettin Afacanlar yaptı. Basın açıklamasının ardından sendika mensupları yanlarında getirdikleri maaş bordolarını ateşe verdiler. Sendika mensuplarının gösterisi sırasında, Doktor Ersin Arslan’ın uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için meydana gelen Rize Tabipler Odası Başkanı Doktor Zelkif Akgül dikkat çekti. Akgül, bir süre sıranın kendisine gelmesini bekledi.

Sendika mensuplarının eylemi bitir bitmez Akgül, yanında getirmediği için Afacanlar'ın elindeki megafonu alarak açıklamasını yapmaya başladı. Bu sırada farklı bir grubun slogan atarak meydana geldiği görüldü. Akgül konuşmasına kısa bir ara verdi. Bu kez aynı şekilde doktor Ersin Arslan'ın ölümünü protesto etmek isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası üyeleri meydanda yerini aldılar.

Üç grup aynı anda meydanda iç içe girdi. Grupların döviz ve flamaları birbirine karıştı. Akgül’ün açıklaması devam ederken Eğitim Bir Sen üyeleri aldıkları talimat ile meydandan ayrıldılar.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz