Karakaya Baraj Gölü'nde feribot karaya oturdu

Malatya'nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında çalışan feribotlardan biri rüzgarın etkisiyle karaya oturdu

Karakaya Baraj Gölü'nde feribot karaya oturdu

Karakaya Baraj Gölü'nde Malatya'nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında ulaşım hizmeti veren feribotlardan biri Battalgazi'ye gelirken rüzgarın etkisiyle karaya oturdu. Feribottaki 200'e yakın vatandaş ve 30 araç tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Karakaya Baraj Gölü'nde Elazığ'ın Baskil ilçesinden Malatya'nın Battalgazi ilçesine yük ve yolcu taşıyan Vuslat 1 Feribotu, rüzgarın etkisiyle Atabey İskelesi'ne yanaşırken karaya oturdu.

Yolcuların 112 Acil Servis'i araması üzerine olay yerine önce ambulans ardından da İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde görevli kara kurtarma ekipleri ile itfaiye ekipleri geldi.

Yolcular itfaiye merdiveni ile tahliye edildikten sonra feribot halat yardımı ile iskeleye çekildi. Feribottaki 30 araç da iskeleden karaya çıkarıldı.

TAHLİYELERİ SAĞLANDI

Malatya Valisi Ulvi Saran, Baskil ilçesi ile Battalgazi ilçesi arasında yolcu taşıyan feribotun karaya oturması sonucu tedirginlik yaşandığını söyledi. Saran, yolcuların ''sağ salim'' tahliyesinin sağlandığını bildirdi.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde görevli arama teknisyeni Şükrü Ercan, feribotun iskeleye yanaşırken karaya oturduğunu belirterek, ''Olay yerine ulaştık. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde karaya çıkışını sağladık. Yaklaşık 200'e yakın vatandaşımız vardı. Burunları bile kanamadan tahliye edildiler. 30 araç vardı. Bunların tamamı tahliye edildi'' dedi.

Malatya 2 Feribotu'nun kaptanı ve sahibi Osman Çelik ise Vuslat 1'in iskelede bekleyen Malatya 2 Feribotu'na da çarpma ihtimalinin bulunduğunu ancak karaya oturduğunu savundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz