Köye girişe izin verilmedi

Gözaltı esnasında başına poşet geçirilerek işkence uygulandığı öne sürülen Yahya Karabaş'ın köyüne gitmek isteyen HDP'lilere jandarma engel oldu.

Köye girişe izin verilmedi

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, 31 Mart'ta işkenceye maruz kaldıkları iddia edilen Yahya Karabaş'ın köyüne gitmek istedi.

Karabaş’ın köyü olan Kozluk ilçesine bağlı Tımok Köyü’ne 15 kilometre kala jandarma tarafından heyetin gidişi engellendi. Zırhlı araçlar ile heyetin önünü kapatan jandarma komutanı Başaran'a, Batman Valiliği tarafından bugün(dün) itibariyle yedi günlük yasak ilan edildiğini aktardı. Yasak gerekçesi olarak ise bölgede süren operasyonlar gösterildi.

‘YASAK İŞKENCENİN KANITIDIR’

Karakol komutanı ile yapılan görüşmede duruma tepki gösteren Başaran, alınan yasak kararının işkencenin üstünü örtme uğraşı olduğunu ileri sürmesi dikkat çekti. Başaran, "Alınan bu yedi günlük yasak kararı hukuksuzdur. Bu hukuksuzluğa ortak olan herkes yargı önünde hesap verecektir. Hem bu kararı alan hem de işkenceyi yapanlar hukuk önünde hesap verecek. Bu yasak işkencenin kanıtıdır. Bunun takipçisi olacağız" dedi.

'İNSANSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİDİR'

Heyetin köye gidişinin engellenmesinin ardından Batman Merkez'e dönüldü. Heyet burada, kafasına poşet geçirilerek işkenceye uğradığı öne sürülen Yahya Karabaş'ı ziyaret etti. Bir akrabasında kalan Karabaş heyete darp raporu aldığını ve tedirginliğinin devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz