Nefes darlığı şikâyetiyle gittiği hastanede kangrenden öldü iddiası

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 80 yaşındaki KOAH hastası kadının nefes darlığı şikâyetiyle gittiği hastanede kangrenden öldüğü iddia ediliyor.

Nefes darlığı şikâyetiyle gittiği hastanede kangrenden öldü iddiası

İddiaya göre; Anberinarkı köyünde yaşayan Emine Korut 20 gün önce bir anda rahatsızlanınca yakınları tarafından hemen Kadirli Devlet Hastanesine götürüldü. Burada hemen yoğun bakıma alınan Korut, yapılan müdahaleden sonra ventilatöre bağlandı. Sol kolundan damar yolu aranmasına rağmen bulunamaması üzerine yaşlı kadına kateder takıldı. Yoğun bakımda 3. gün Korut’un sol kolunun morarması ve şişmesi üzerine kol işlevini yitirdi. Korut, Kadirli Devlet Hastanesi’ndeki tedavinin 20. gününde yaşamını yitirdi.

Annesinin nefes darlığı şikâyetiyle gittiği hastanede kangrenden öldüğünü ve ölümünde Kadirli Devlet Hastanesinin kusuru olduğunu iddia eden M.S. “Annemin kolunda kangren yoktu İlk gün ne olduysa hemşireler sol koluna defalarca iğne batırdılar damar yolu açmaya çalıştılar. Hastanede 3. gün sonra annemin sol kolu şişmiş ve mordu. Annem yoğun bakımdan servise geldiğinde bizlerle konuştu börek istedi. Serviste kolundaki acından duramıyordu. Hemşirelere söyledik normal bir durum dediler. Annemin durumu kötüye gitmeye başlayınca bizi Osmaniye Devlet Hastanesine sevk ettiler. Orada bize annenizin sol kolu kangren olmuş ve kesilmesi gerek dediler. Tekrar Kadirli Devlet Hastanesine geldik kolun kesilmesi için yatış yapıldı işlemler yapıldı. Annemi bir gün sonra da kolu kesilmeden kaybettik .Annemin ölümünde Kadirli Devlet Hastanesi kusurludur. Ben sorumluların bulunması için hakkımızı sonuna kadar arayacağım.” dedi.

Hastanın doktoru Kadirli Devlet Hastanesi Dâhiliye uzmanı Emrah Erken Mazı ise yaptığı açıklama da “Emine Korut nefes darlığı şikâyetiyle hastanemize başvurdu. Yapılan muayenesinin ardından Yoğun Bakım Ünitesine aldık. Burada ventilatöre bağladık. Hastada pnömoni tespit ettik ve tedaviye başladık. 5. gün ise sebsis tablosu çok ağırlaştı. Sebsiste kan damarların dışına çıkar ve pıhtılaşır. Bu durum hastamızın sol kolunda meydana geldi. Hastanın bizde kaldığı 8. gününde ise sebsise bağlı olarak sol kolda radiyel arterinde emboli oluştu. Sol kol ana arteri tıkanmış durumdaydı. Kol morardı ve şişti. Yani sol kolda kangren oluştu. Ancak hastanın yaşamını yitirmesinin sebebi yine solunum yetmezliğinden oldu. Kangrenden ölmüş değil.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz