Sızıntı MOSSAD ajanlarına bir dalga daha, gözaltına alınanlar arasında eski emniyet müdürü de var

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonların ön çalışmalarında MOSSAD ajanı olan ve Türkiye hakkında bilgileri sattıkları belirlenen şahıslar tam yetkili ekiplerin çalışmaları sonucu yakalandı. Operasyonlarda yakalanan zanlılardan birinin özel bir dedektif olduğu ortaya çıktı.

Sızıntı MOSSAD ajanlarına bir dalga daha, gözaltına alınanlar arasında eski emniyet müdürü de var

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla 7 kişi gözaltına alındı. 

Yakalanan sızıntılardan 6 tabesinin emniyetten ihraç edilmiş polis memurları oldukları öğrenilirken, diğerb şahsın da TV programlarında boy gösteren eski emniyet müdürlerinden Hamza Turhan Ayberk olduğu belirlendi. Para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdıkları belirlendi. Ekip liderleri eski dedektif Ayberk olduğu ve ekibi Ayberk'in kurduğu belirlendi.

ÖZEL EĞİTİM ALMIŞ

MOSSAD’ın "Victoria" kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanılmış devamında 2019’da yılında Belgrad’da Ayberk’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim aldı. Ödemeleri kripto paralar halinde aldığı öğrenildi. Takip ettiği kişilereb tehdit ve şantaj faaliyetleri yürüten Ayberk'in Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz