Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece ve yarın için Türkiye’nin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunarak, vatandaşları olası olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bildirdi.

Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son gönderdiği hava durumu raporuna göre;

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Sivas, Tokat, Erzurum, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyıların yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Muğla, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Trakya ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinde Muğla, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz