'Tek tip askerlik' iddiasına yanıt

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tek tip askerlik ve askerliğin üç aya indirilmesiyle ilgili bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi.

'Tek tip askerlik' iddiasına yanıt

Tek tip askerlik ve askerliğin üç aya indirilmesi iddialarıyla ilgili hem hükümet hem askeri kaynaklardan açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin üç aya indirilmesiyle ilgili bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre 'tek tip' askerlik haberleri ile ilgili açıklama yapan askeri kaynaklar, bu yönde bir çalışma olmadığını söyledi.

TEK TİP ASKERLİK YOK

Dün bazı gazetelerde yayınlanan tek tip askerlik yapılacağı yolunda haberler yer aldı. Haberlere göre, askerlik çağına gelmiş tüm yükümlüler 2 ya da 3 ay zorunlu temel eğitimden geçirilecek. Kalan sürede askerlik yapmak istemeyenler asgari ücret karşılığı ödeme yapacak ve bu sürede izinli sayılacak. Bir başka iddia, askerlik yapmak isteyenlere asgari ücret bağlanacağı şeklindeydi. Bu haberler üzerine askeri kaynaklar, “Genelkurmay Başkanlığı’nda veya Milli Savunma Bakanlığı’nda böyle bir çalışma yok” dediler. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da askerlik süresinin 3 aya indirilmesine yönelik bir çalışma olmadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz