Tüp faciası 7 kişi ölü!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi öldü, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı.

Tüp faciası 7 kişi ölü!

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı.

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Öte yandan, yüzü ve vücudunda yanıklar oluşan bir hastanın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği, ölenlerden birinin üzerinden de Emine Düztepe adına düzenlenen kimlik çıktığı öğrenildi.

Ölenlerden bazılarının yakınları, Nazilli Devlet Hastanesi önüne gelerek gözyaşı döktü. Fenalık geçirenlere müdahale edildi.

Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2'nci katından atladığı belirtildi.

YARALANANLARIN İSİMLERİ

Yaralananların Cennet Yeldi (24), Mustafa Görkem Balkır (20), Merve Bayar (24), Hasan Pehlivan (41) ve Osman Sakızcı (19) olduğu tespit edildi. Patlamada ağır yaralanan Cennet Yeldi’nin vücudunda yüzde 80 oranında yanık oluşurken, tedavisi için ambulansla İzmir’e sevk edildiği öğrenildi.

‘BÜTÜN BOYUTLARIYLA İNCELENECEK’

Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Çok üzgünüz. Böylesine bir kazanın yaşanmış olmasından, insanlarımızın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Olay yeri incelememiz ve itfaiyemiz bütün boyutlarıyla inceleyecek” dedi.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bozdağ, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç Cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz, insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın" dedi. 

YARALI KASİYER: HER ŞEY BİR ANDA OLDU

Ppatlamada yaralanan ve restoranda kasiyer olarak çalışan Merve Bayar, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bayar, "Kendimizi dışarıya zor attık. Her şey 1 dakika içerisinde oldu. Bir anda alev aldı, patladı. Hepimiz ocaktaydık. Patlama da orada oldu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz