1-2-3-4 çocuklu ailelere 6.500 TL devlet yardımı! Tek şart aranacak

Aile İşleri Bakanlığı, bakanlığın düzenlemiş olduğu yardım programı çerçevesinde çocuklu yoksul ailelere yardım yapacağını duyurdu. Peki kimlere ne kadar destek ödenecek ve kimler başvurabilecek? Detaylar haberimizde..

1-2-3-4 çocuklu ailelere 6.500 TL devlet yardımı! Tek şart aranacak

Ödeme, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerden gelen öğrencilere yönelik Sosyal Yardım ve Mali Yardım Programı kapsamında yapılıyor. Söz konusu ödemeler, Ocak ayında memur maaşı katsayısında yapılan artış sonrasında güncellenen tutar üzerinden yapıldı.

Bakanlık, okul çağındaki çocukları için ailelere ciddi maddi destek sağlıyor. Bu yılın Ocak ayından itibaren yoksul ailelere çocuklarının eğitimleri için her ay 5 milyon 782 liraya kadar ödeme yapılacak. “Sosyal ve Ekonomik Destek” (SED) programı kapsamında yer alan bu desteğe başvurular ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aynı zamanda ödeme, yararlanıcının hesabına yatırılacak ve PTT’den de alınabilecek.

Destek için ne kadar ücret ödenecek?

Aile, okul öncesi eğitime yönelik bir ay için 3 bin 614 lira nakdi destek alıyor. İlkokul öğrencilerine 5 milyon 421 liraya, ortaokul öğrencilerine 5 milyon 782 liraya, üniversite öğrencilerine ise 6 milyon 505 liraya kadar ödeme gerçekleştirilecek.

Kimler başvurabilir?

Yardım programlarına başvuran ihtiyaç sahibi kişilerin Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Fon için başvuru şartları arasında sosyal bakımdan ayrılan veya maddi sıkıntı yaşayan çocuklar ve gençler yer alıyor. Ayrıca afet, afet ya da ciddi sağlık sorunlarından dolayı zor durumda kalan ailelerin çocukları da destek fonlarından yararlanabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz