"Alkollü araç sensörü" projesine ödül

Adıyaman'da Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Karagöz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda "Alkollü araç kullanımının engellenmesi" projesiyle fizik dalında bölge birincisi oldu.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 2016-2017 yılında düzenlenen 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'nda fizik alanında birinci olan Gölbaşı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Karagöz'ü tebrik etti.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'i ziyaret eden Karagöz, bölge finallerinden fizik alanında birinci olarak çıktığı için çok mutlu olduğunu, bölge genelinde 611 projeden 100 projenin bölgeye geldiğini ve bunlardan da 38'inin fizik dalında yarışmaya katıldığını belirtti.

Projesi hakkında bilgi veren Karagöz, şunları kaydetti:

"Yaptığı sensör ve yazılımlarla sürücünün alkollü olup olmadığını kontrol ediyoruz. Araç, sürücünün durumuna göre kendi kendini park ediyor. Malatya'da önce halka açık olarak stantta sunum gerçekleştirdim. Sonra jüriye ayrı bir sunum yaptık. Yaptığımız sunuma göre değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonrasında ise Malatya'da Fizik alanında bölge birincisi oldum."

Kaynak: Diyarbakır Söz