Görüş Bildir

Atla küdüse gidecek?

Kudüs'e gitmek için 10 ay önce Polonya'dan atlarıyla birlikte yola çıkan adam, Diyarbakır'a ulaştı.

Atla küdüse gidecek?

Kudüs'e gitmek için 10 ay önce Polonya'dan atlarıyla birlikte yola çıkan Kristian Bergier (32), Diyarbakır'ın Çınar ilçesine ulaştı.

Harita ve inşaat mühendisi olan Bergier, Allah'a yaklaşmak ve Kudüs'e giderek hac görevini yerine getirmek için Polonya'dan yola çıkarak önce Kudüs'e, devamında ise Mekke ve Medine'ye gidecek.

2 çocuğu ve eşini Polonya'da bırakıp kıyafetleri, yaşam malzemeleri ve 2 atıyla birlikte yola çıkan Bergier, yaklaşık 4 bin 500 kilometre yol kat ederek Çınar'a ulaştı.

Polonya'dan yola çıkarak Slovakya, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden Edirne'den Türkiye'ye giriş yapan Bergier, ardından Gelibolu, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş,  Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın Çınar ilçesine ulaştı.

10 AYDIR YOLLARDA

6 ay önce çocukları doğduğu için Bulgaristan'dan 2 haftalığına Polonya'ya gidip, yolculuğuna ara verdiğini belirten Bergier, daha sonra yoluna devam ettiğini söyledi.

Bergier, "Polonya'dan Kudüs'e gidiyorum. Buradan Mardin'e, Silopi'ye oradan da Irak Kürdistanı'na gideceğim. Katolik Hristiyan'ım, Kudüs'e hacı olmak için gidiyorum. Eski zamandaki insanlar gibi hacca gitmek için atla yolculuk yapıyorum. Yaklaşık 10 aydır yoldayım. At ile yolculuk yaptığım için bazen sıkıntı yaşıyorum. İnsanlar bana yardımcı oluyor, güzel insanlar var. Buradaki insanlar çok iyi. Ben sadece insani olarak yardım istiyorum, atlarımın bakımı ve yiyecek için." dedi.

Çınar Hipodromu'nda 2 gece misafir olarak konaklayan Bergier, yolculuğuna devam etmek üzere Mardin'e doğru hareket etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi