Esnaf'ın veryansını!

Oto Galericiler Sitesi Esnafları, yağışlı havalarda sürekli işyerlerinde meydana gelen su baskınlarına karşın veryansın etti. Esnaflar, DİSKİ'yi suçlarken, soruna çözüm istediler.

Esnaf'ın veryansını!

Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Oto Galericiler Sitesi Esnafları, son 1 ay içerisinde üç kez işyerlerinin yağan yağmur suları yüzünden, su baskınına uğramasına veryansın ederek, Belediye ve DİSKİ yetkililerine çözüm çağrısında bulundular.

Önceki gün yağan yağmur nedeniyle bir kez daha işyerleri sular altında kalan Oto Galericileri Esnafı, DİSKİ’ye defalarca resmi başvuru yapmalarına rağmen çözüm üretilmediğini ifade ederken, su tahliye kanalının küçük olması nedeniyle yağan yağmur sularının taşdığı ve işyerlerini bastığını bildirdi.

SESİMİZİ DUYAN YOK

Söz Haber'e konuşan ve işyeri sular altında kalan Galerici Esnaflardan Hanefi Yılmaz şöyle dedi;

"Bizim su tahliye borumuz küçük olduğundan dolayı yağan her yağmurda, dükkânlarımıza bir diz boyu kadar su ve çamurla dolup taşıyor. Son 1 Ay içerisinde 3 defa benim dükkânıma ve bütün komşularımızın dükkânlarını su basmıştır. Daha önce sitte yönetimi DİSK'e dilekçe vermesine rağmen hiç kimse gelip ilgilenmedi. Biz bireysel olarak 15 gün önce Dilekçe verdik bizlere geleceğiz dediler gene kimse ilgilenmedi.  Ve en son önceki gün yağan yağmurla, dükkânlarımızı bir diz boyu kadar su bastı. Sesimizi duyurmak istiyoruz ama kimse ilgilenmiyor. Yapacakları gereken tek şey bu küçük olan borunun yerine daha büyük ebatta bir boru takılmalarıdır. Onu da yapmıyorlar."

DİSKİ PROJE ÜRETSİN

Mağdur olan bir diğer iş yeri sahibi Sait Uzman ise Belediyeye seslenerek şunları söyledi; "DİSK genel müdürlüğüne buradan sesleniyorum bütün esnaf arkadaşlarımız yağmur yağdığı zaman dükkânlarımız su altında kalıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz galericiler sitesi olarak burada faaliyet göstermekteyiz. Sağanak yağmur yağdığı zaman bütün esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarını su basmaktadır. Yetkililere duyurulur lütfen buraya bir el atın esnaf için çözüm bulmanızı istiyorum. Yağmur yağdığı zaman bütün dükkânlarda hasar oluşmaktadır. DİSK ‘in bir proje yapıp şuan ki sorunu çözmelerini istiyoruz."

Oto galericiler sitesi başkanı Mehmet Dönmez ise 60 iş yerini her yağmur yağdığında su basıyor diyerek yetkililerin tahliye borularını değiştirmesini istedi. Dönmez şöyle dedi;

SADECE BORU DEĞİŞECEK

"Oto galericiler sitesi başkanı olarak burada esnaflarımız ciddi anlamda mağdur durumda buradan baktığımız zaman aşağı yukarı burada 60, 70 dükkân bulunmakta ve hepsi su basıyor. Normalde 200’ lük boru takılması gerekirken 100’ lük boru takılmış durumda ve yağmur yağdığı zaman boru kaldıramıyor. Sadece bu ay içerisinde 4 defa dükkânlarımız su altıda kalmıştır. Buradan yetkililere sesleniyorum bizlere bir el atsınlar mağduruz bizlere yardımcı olsunlar. Mağduriyetimizin giderilmesi için yapmaları gereken tek şey 200’ lük boru takmalarıdır."

ALT GEÇİTTTE ÇALIŞMA

Öte yandan, sular altında kalan ve üç aracın mahsur kaldığı Doğum hastanesi yakınlarındaki alt geçitte dün sabah saatlerinde çalışmalara başlayan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) Atık Su Arıza ekiplerine, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. Kanal görüntüleme aracının hazır bulunduğu kavşakta iş makineleri de çalışıyor. Gider yollarında kazılara devam eden ekipler, boruları değiştirecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler