Güvenlik önceliktir

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Güvenlik önceliktir

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır'ın merkez ve taşro ilçelerinde tören düzenlenerek, farklı etkinlikler yapıldı.

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

TEŞKİLATIN GELECEĞİ

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Canbar,  teşkilatın gerektiğinde devletin şefkatli eli olduğunu, vicdan merhamet ve adaletten ayrılmadan milletle el ele vererek gönülden gönüle köprüler kurduğunu söyledi.

Canbar, "Türkiye Cumhuriyetimizin bekasına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı en kutsal varlığı olan canını dahi feda etmekten kaçınmayarak mücadelesini devam ettiren bizler, bundan sonra da devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Törene, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, il emniyet müdür yardımcıları, şehit yakınları ve teşkilat mensupları katıldı.

GÜVENLİK ÖNCELİKTİR

Vali Güzeloğlu, daha sonra İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve beraberindeki emniyet mensuplarıyla Valilik Hevsel Salonunda bir araya geldi. Emniyet Teşkilatının bayramını kutlayan Vali Güzeloğlu bir konuşma yaparak, İnsanlığın, fedakârlığının en büyüğü olan canını vermenin yüksek bir iman, şuur ve kararlılık gerektirdiğini belirtti.

Güzeloğlu, “İnsanlık fedakârlığının en büyüğü canını vermek yüksek bir iman, şuur ve kararlılık gerektirir. Fani hayatı ebedi hayatta şüphesiz tercih etmemek ebedi hayatı kazanmak için bu fani hayatta ve bizler için canından vazgeçmek her dem anılması hatırlanması ve yaşatılması gereken bir büyük fedakârlık demektir. Yaşadığımız bütün ihanetler ve tertiplere rağmen her seferinde güçlenerek dimdik ve çok daha kararlı bir şekilde geleceğe doğru bakıyoruz. Emniyet teşkilatımızın küresel ölçekte artan tehditlere, risklere güvenlik sorunlarına karşı her düzeyde en üstün bir mücadele gücü, teknoloji kullanımı uluslararası suç örgütü ve şebekelerine karşı aktif bir önleyici güç olması temel hedefimizdir. Diyarbakır’ın her bir köşesi Türkiye'nin her bir köşesi gibi ve huzur ve güvenle anılacak. Bunu bozmak isteyenlerin karşısında her geçen gün artan kararlılığımızla bizler olacağız ve olmaya devam edeceğiz. Tabii ki temel değerlerimizi, devletin birliğini milletin bölünmez bütünlüğü ama aynı zamanda can ve mal emniyeti, uyuşturucu ile mücadele edilmesi, kadına başta olmak üzere şiddetin her türlüsünün önlenmesi, hırsızlık, kapkaç, ahlaki dejenerasyon, sanal ve ne yazık ki artık iletişim çağının riski olan benzer alanlardaki istismarlar. Her bir şubemizin her birinizin her alandaki sorumluluğu bunları kapsayıcı ve kucaklayıcı. Değerli arkadaşlar güvenlik vazgeçilmez bir önceliktir.” dedi.

Ziyaret, Vali Güzeloğlu’nun Valilik önünde bulunan İl Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yapan Polis Memurlarının bayramını kutlayıp, fotoğraf çekilmesiyle son buldu

ERGANİ'DE POLİS

Ergani Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Özgen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İlçe Emniyet Müdürü Özgen ve emniyet personeli, Kaymakam Mesut Çoban'ı ziyaret etti.

Kaymakam Çoban, "Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan emniyet ve jandarma teşkilatı, gece gündüz demeden 24 saat görevlerinin başında milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını ortaya koymak suretiyle çalışıyor. Ne kadar takdir etsek azdır." dedi.

SİLVAN'DAKİ ETKİNLİK

Silvan Emniyet Müdürlüğü tarafından Selahaddini Eyyubi Camisi'nde düzenlenen programa, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Bülent Kayaalp, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Başdemir ve vatandaşlar katıldı.

Programda İlçe Müftülüğündeki din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit güvenlik güçleri için dua edilen programda vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Kayaalp ve beraberindekiler, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik'i makamında ziyaret etti, Silvan Polisevi'nde düzenlenen yemeğe katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz