Kezzaplı kedi katili eksikti! Bu da oldu, davaya bile gelmedi

İstanbul’da kimseye zararı olmayan kedileri toplayarak kezzapla yakarak öldüren cani şahıs Murat Özdemir’in yargılanmasına başlandı. Kamera kayıtları sayesinde tespit edilen vahşetin savcılık mütalaasına göre 7,5 yıl hapsi istenirken sanığın suçuna ilişkin mütalaası okundu.

Kezzaplı kedi katili eksikti! Bu da oldu, davaya bile gelmedi

Birçok hayvan hakları topluluklarının yanı sıra bir çok sivil toplum örgütü temsilcisinin de katıldığı davada İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları sanık Özdemir’in üst seviyeden cezalandırılmasını istedi.

ZORLA GETİRİLME KARARI

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Murat Özdemir ve avukatı katılmadı. 

Duruşmada 17 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında ortaya çıkan kamera kayıtları incelenirken farklı zamanlarda sülfürik asit olarak geçen ve halk arasında kezzap olarak nitelendirilen yakıcı maddeyle hayvanları katlettiği ortaya çıkmıştı.

Savcılık mütalaasında sanığın bu suçtan 11 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasıyla ara kararını açıklayan mahkeme, ek savunmasının alınması amacıyla sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

CAYDIRICI CEZALAR EKLENSİN

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hayvan Hakları Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti.

Masum hayvanlara işkence eden kişilerin, insanlara da zarar verme potansiyeli taşıdığını savunan Kara, Hayvanları Koruma Kanunu'na caydırıcı cezalar eklenmesini istediklerini de dile getirdi.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Eyüp Sultan Camisi çevresinde sokak hayvanlarının üzerine asit döktüğü yönünde ihbarı değerlendiren ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, kimliği belirlenen Murat Özdemir 7 Ağustos 2023'te gözaltına almıştı.

Emniyette 6 suç kaydı bulunduğu tespit edilen şüpheli hakkında, 91 bin 80 lira idari para cezası uygulanmıştı.

Adliyeye sevk edilen ve savcılıkça ifadesi alınan Murat Özdemir, tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, bu şüphelinin evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma suçundan 11 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianameyi kabul ederek yargılama başlatan İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu sanığı ilk duruşmada tahliye etmişti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz