Kudüs için yürüyecek!

Diyarbakır İslami STK'lar tarafından bugün "Diyarbakır Kudüs için yürüyor" kitlesel yürüyüş düzenleyecek.

Kudüs için yürüyecek!

Diyarbakır İslami STK'lar tarafından bugün "15 Mayıs Nakba Günü" (Büyük Felaket-Siyonist İşgalin Resmileştiği Gün) münasebetiyle "Diyarbakır Kudüs için yürüyor" kitlesel yürüyüş düzleneceği belirtildi.

KÜDÜS İÇİN YÜRÜYECEK

Diyarbakır İslami STK'lar adına basın açıklaması yapan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Nazlıcan, bugün saat 14.30'da İstasyon Meydanı'ndan Trafik Bahçesi'ne kadar erkek, kadın, yaşlı, genç ve çocukların katılacağı yürüyüş düzenleneceğini belirterek, herkesin yürüyüşe katılmasını istedi.

HÜDA-PAR DESTEK VERDİ

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenecek "Diyarbakır Kudüs için yürüyor" adlı kitlesel yürüyüşe destek verdiklerini açıkladı. Kaya, Diyarbakır halkını yarın yapılacak yürüyüşe katılmaya davet etti. Kudüs’te büyük bir zulmün yaşandığına dikkat çeken Kaya, bu zulme Müslüman ülkelerin ve yöneticilerin ciddi anlamda ses çıkarması gerektiğini vurguladı.

Kudüs adına yapılacak tüm programlara HÜDA PAR olarak destek vereceklerini sözlerine ekleyen Kaya, ümmetin bu topraklara sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaya, “Maalesef sabah aldığımız habere göre Filistin’de 9 şehidimiz vardı, yeni gelen habere göre bu sayı 16 olmuş, kim bilir bir saat sonra bu sayı kaça yükselir. Büyük bir zulüm yaşanıyor orada ve dünya bu zulme sessizdir. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maalesef siyonist rejim orada istediklerini yapıyor, dünya sessiz, Müslümanlar sessiz ve Müslüman liderler sessiz. Kimseden ciddi bir ses çıkmıyor. Orası Müslüman topraklarıdır. Kudüs ise ümmetindir ve ümmetin malıdır. Kudüs ümmetin sahip çıkması gereken bir yerdir. Kudüs siyonist rejimin başkenti değil, Filistin’in başkentidir ümmetin toprağıdır, bütün ümmetin bu topraklara sahip çıkması gerekiyor.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler