Kürt asıllı oyuncu Belçim Bilgin'in "ayrımcılığa uğradım" sözleri viral oldu

Magazin dünyasında sıkça adından bahsettiren başarılı güzel oyuncu Belçim Bilgin dün Katarsiz programında Gökhan Çınar'ın konuğuydu. Kürt asıllı güzel Katarsiz'deki yorumlarıyla adeta gündeme bomba gibi bir giriş yaptı. 

Kürt asıllı oyuncu Belçim Bilgin'in

Son olarak Hatıran Yeter filmiyle ekranlara  yeniden konuk olan bilgin çocukluğundan itibaren yaşadığı zorlu süreci moderatör Gökhan Çınar ile paylaştı.  Özellikle adını İngilizce'deki "be" fiili olarak değiştirmek istediğini ifade eden Bilgin, Gökhan Çınar'ın programında kendisini ifade etti.

Kökenine dair samimi açıklamalarıyla izleyicileri şaşırtan Bilgin, Türkiye'deki ayrımcılıkla ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Kendi hayatında Kürt olması sebebiyle ayrımcılığa maruz kaldığını ve bununla başa çıkmaya çalıştığını belirten ünlü oyuncu, yaşadığı zorlukları ve aile kökenini de programda paylaştı.

Kökeni hakkında konuşan Belçim Bilgin, "çok karanlık yıllardan geçtik, çok garip şeyler oluyordu ve herkes bütün Kürtlerin terörist olduğuna inanıyordu falan. Yani Ankara'da bir çocukluk ve yani herkes senin kötü olduğunu düşünüyor, yanında bir sürü şey söylüyor. Hiç alakası yok, eve gideceksin biraz sonra maksimum Kürt olduğun için sumaklı dolma yiyeceksin. Hani senin gerçeğindeki fark o, biz nasıl bu kadar ayrışabiliriz? Hepimizin hikayeleri var işte." şeklinde konuştu. 

BELÇİM BİLGİN KİMDİR?

31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğan Belçim Bilgin'in kökeni sıklıkla merak edilir. Baba tarafı Diyarbakır, anne tarafı ise Mardinlidir.Oyuncu Bilgin, Şeyh Sait İsyanı'nı başlatan Şeyh Said'in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir. İlköğrenimini tamamladıktan sonra ailesinin yer değiştirmesiyle İskenderun'a taşınmıştır. Ortaokul ve lise eğitimini Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde tamamlamış, ardından Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde öğrenimine başlamıştır.

Bilgin, lise yıllarından beri tiyatrocu olma hayali kurmuştur. Bu hayali Yılmaz Erdoğan ile tanışmasıyla gerçekleşmiş ve sinema dünyasına adım atmıştır. Sıfır Kilometre ve Dol gibi filmlerle dikkatleri üzerine çekmiş, uluslararası alanda da tanınmıştır. 2011 yılında Kurtuluş Son Durak filmiyle büyük beğeni toplamıştır.

Sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılan Bilgin, kadın iletişimi ve çocuk evlilikleri konusunda farkındalık yaratmaya çalışmıştır. 2014 yılında Amerika'ya taşınmış ve burada yaşamını sürdürmektedir. Oyuncunun, Türk sinemasında önemli bir yere sahip olduğu kesindir.

Belçim Bilgin'in filmografisi oldukça geniştir. Annemin Yarası, Kelebeğin Rüyası, Kurtuluş Son Durak gibi filmlerde başarılı performanslar sergileyen oyuncu sinema filmlerinde de yer alarak başarılarına başarı katmayı sürdürüyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz