Maden suyu şişeleri meğer bu yüzden yeşilmiş! Bu bilgi kimsede yok

Maden suyu şişlerinin hepsinin yeşil olması dikkatleri çekerken bunun nedeni ise araştırılmaya başlandı. Maden suyu şişelerinin yeşil renk olmasının nedenleri ve tüm detaylar haberimizde.

Maden suyu şişeleri meğer bu yüzden yeşilmiş! Bu bilgi kimsede yok

Soda şişeleri genellikle teşil renkte olurken sadece estetik tercihlerinin değil bunun yanında farklı renk ilişkilendirilmesi vardır. Bu şişlerin yeşil renkte olmasının büyük nedeni belli oldu. İşte şeffaf şişe kullanılmamasının nedeni ve merak edilenler…

Marketlerde yer alan ve yoğun ilgi gösterilen içecek bölümlerinde genellikle gazlı içecekler şeffaf şişelerde satışa sunulurken, maden suyu için bu durum farklılık gösteriyor. Maden suları genellikle yeşil renkteki şişelerde sunulur ve bu renk seçiminin sağlıkla ilgili hayati bir rolü olurken kimsenin aklına gelmeyeceği nedeni vardır.

YEŞİL ŞİŞLERİN GİZEMİ

Maden suyu şişlerinin yeşil renkte üretilmesi, görünüş açısından değil tamamen zorunlu olunduğundan düzenlenmektedir. Maden suyunda insan vücudunda faydalı olan mineraller yer alırken bu mineralerin tüketiciye ulaşması için korunaklı olması gerekir. Şişenin şeffaf olmasında mineraller güneş tarafından zarar göreceği belirtildi.

Maden suyu şişeleri yeşil renkte üretildiğinde, içerdikleri mineraller güneş ışınlarından etkilenmesinin önüne geçer. Yeşil renkli şişe adeta bir koruyucu olarak yer alırken, maden suyunun üretildiği zamanın tazeliğini son tüketiciye kadar sunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz