Yine aynı görüntü

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca, Tunceli'de PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 4 örgüt üyesinin Diyarbakır'daki cenazesine katıldı.

Yine aynı görüntü

Tunceli'de PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristin cenazeleri, aileleri ile DNA eşleşmesi yapıldıktan sonra Diyarbakır'a getirildi. Cenazeler, merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye HDP Diyarbakır Milletvekilleri Pir, Yiğitalp ve Uca da katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede örgüt lehine sloganlar atıldı.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açtı.

TUNCELİ'DEKİ CENAZE

Buarada Tunceli'de operasyonda etkisiz hale getirilen 13 PKK'lıdan Uğurcan Akagündüz, Cemal Kaya ve Dilek Günenç'in cenazeleri, Tunceli Cemevi'ne getirildi. Akagündüz'ün cenazesi törenin ardından Mili köyüne, Kaya'nın cenazesi Venk köyüne, Günenç'in cenazesi Çemişgezek ilçesine götürüldü. Cemevindeki törene  HDP Milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran ve Berdan Öztürk ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile örgüt üyelerinin yakınları katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz