Ama!…Denilerek Silahlar susmaz!

Güneydoğu'da 90'ların konsepti hayat bulurken, AK Parti ve HDP'den "ama!.." denilerek başlayan "ellerin tetikten" çekilmesi çağrıları anlam içermez noktaya geldi. Dün de baba ocaklarına kör ateşi düştü, anaların yüreği yanıp tutuştu, cenazelerde gözyaşı sel olup aktı.

Ama!…Denilerek Silahlar susmaz!

AK Parti, HDP ve Kürt meselesindeki diğer bileşenler, CHP dahil, Doğu ve Güneydoğu bölgesini yeniden kasıp kavuran ateş çemberine siyasi söylemleriyle "Bölge 90'lı yıllara dönmeyecek" derken, son haftalarda 90'ların konseptinin ötesinde, olaylar ve şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı.  Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman'da dün ve önceki gün bir kez daha kan aktı. Hükümet, HDP ve DTK'dan dün peş peşe gelen "çatışmasızlıkla" ilgili açıklamaların özellikle "tarafların birbirlerini suçlamaya" yönelik, "ama" denilerek başlayan cümleler, Güneydoğu'da işte 90'ların anlayışını sergileyen tutum dedirtiyor.

Vatandaşlar büyük kargılar içerisinde, siyasilerin söylemlerine tepki göstererek, "Hesaplar ölüm üzerine değil, çözüm üzerine yapılmalıdır" diyor.  Vatandaşlar," "Bu çatışmalı sürecin zararını tüm Türkiye görüyor. Geçmişte bunun acılarını tüm Türkiye yaşadı. 30 yılı aşkın bir süre boyunca devam eden çatışmalı süreçte 10 binlerce eve ateş düştü. Bu ateşin söndürülmesi için başlatılan çözüm süreci ile barış umutları yeşerirken, birden kesilip, 90'lı yılların konseptine girilmesi, akıl kilitlenmesidir." dedi.

"Siyasiler şuan bu akıl kilitlenmesini yaşıyor. Ama evlatlar, gençecik çocuklar hayatını kaybetiyor." diyen Vatandaşlar, "Yaşanan olaylarla barış umutları azalmaya başladı. Bunun için ülkenin huzuru ve barışı için çatışmalı süreç derhal sona erdirilmeli, çözüm için diyalog kanalları geliştirilmelidir. Siyasiler iradelerini silaha, şiddete teslim etmemelidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler