Kılıçdaroğlu, Artı Bir için topladığı milyon dolarlar ortadan kayboldu

Takvim gazetesi'nin bugün yayınladığı habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, +1 (Artı Bir) televizyonunu güçlendirmek için CHP'li belediyelerden milyon dolarlar topladı. Ancak toplanan paralardan bir daha haber alınamadı.

Kılıçdaroğlu, Artı Bir için topladığı milyon dolarlar ortadan kayboldu

Takvim gazetesinin haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  belediyelerden topladığı milyon dolarlar ortadan kayboldu.

İşte o haberin ayrıntıları:

Kemal Kılıçdaroğlu kendisine ait bir televizyon kurmak için düğmeye basmaya karar verir! Erdoğan Toprak Bey de bu işin düşünce kısmında önemli bir yere sahiptir! CHP lideri, arkadaşlarını görevlendirir. İstanbul'da, Çatalca ve Adalar belediyelerinin dışındaki bütün başkanları toplantıya davet ettirir! Gizli gündemle bir araya gelecek olanlar, CHP'nin yeni kanalını inşa edeceklerdir!  Kemal Bey'in düğmeye basmasından sonra ERDOĞAN TOPRAK, UMUT ORAN, BİHLUN TAMAYLIGİL, İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI tam kadro olarak İSTANBUL MASLAK SHERATON Otel'deki toplantı salonuna geldiler! Yani, Gezi'den önce test yayına geçen kanalı Gezi'den sonra uçurma operasyonu!

GÜRSEL TEKİN KARŞI ÇIKTI 

Dün basında çarpıcı açıklamalarını okuduğumuz Gürsel Tekin, başladıktan bir süre sonra toplantıya katıldı! Kemal Bey ve Erdoğan Bey her belediyeye bütçesine, yani büyüklüğüne göre bir fiyat listesi çıkardı! Her başkan eline cebine atıp yayın hayatına 29 Nisan'da başlayan televizyonu uçuracaktı! Toplantıya daha sonradan katılan Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na uygun bir lisanla "Efendim uygun görürseniz bu toplantıyı böyle çok kişiyle değil de daha küçük ölçekte yapalım! Yaptığımız doğru değil" ikazında bulundu! Ancak CHP Lideri kaşlarını çatarak tek kelime etmeden Gürsel Tekin'i durdurdu! Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş gibi büyük ilçelerin başkanlarından 500'er bin dolar alınacaktı! Ataşehir ve Sarıyer'den ise 2'şer milyon dolar... Daha küçük belediyeler de kendilerine düşeni eksiksiz yerine getirecekti! Amaç, Uğur Dündar'ın başına geçip profesyonel bir ekiple yöneteceği +1 kanalının alt ve üst yapısını tamamlamaktı! Herkesin ne kadar maaş alacağı bile masada konuşuluyordu! Kemal Bey ve ekibinin başkanlara talimatı sonrası, kumanda Erdoğan Toprak Bey'e geçti! Erdoğan Bey'in Levent'teki ofisi karargah oldu! Maslak Sheraton'daki toplantıda hazır bulunan bütün başkanlar tek tek Erdoğan Bey'in ofisinin yolunu tuttu!

PARALAR TESLİM EDİLDİ 

Cepleri dolu girenler boş çıkıyordu! Uğur Dündar ve gazeteci arkadaşlarımızın çalışması için zemin oluşturuluyordu! Ancak olan daha sonra oluyordu! Toplantıya katılan belediye başkanları, üzerlerine düşeni eksiksiz yapmalarına rağmen paralar ortada yoktu! Kanala yansıyan bir şey görülemiyordu! Paralar verilmiş ancak ortada yükselen bir kanal bulunamıyordu! Zaten gerçek bir süre sonra anlaşılacaktı! Paralar buhar olmuş, televizyona gelen meslektaşlarımız da parasızlıktan dolayı işlerini bırakmıştı!

Kemal Bey'in bastığı düğme fiyaskoyla sonuçlandı!

Kimler ne kadar ödeme yaptı? İçlerinde bu teklife direnenler olsa da büyük bölümü görevi niçin eksiksiz yerine getirdi? Direnenlere daha sonra ne oldu? Toplanan paralar nereye gitti? Erdoğan Bey paralar için hiç kimseye bilgi verdi mi? Erdoğan Bey'e paralarla ilgili bir yerden talimat geldi mi? Ortada bu olayı yaşayarak anlatan isimler vardı! Hepsi de bütün detayları daha da genişleterek anlatmaya hazır!

Galiba işe birinin el atması gerekiyordu! Hatta hukuk devreye girerse her şeyi anlatmaya dünden razılardı! Biz gazete olarak bu kadar açılabiliyorduk!  CHP gibi ciddi bir parti ve ortada kayıp milyonlar vardı! En başta dediğimiz gibi, isim vermiyoruz!

Şimdilik!  Bakalım CHP ne diyecek!

DOLAYLI YOLDAN iSTEDiLER

MUSTAFA ZENGİN: Benden doğrudan para isteyen olmadı. Zaten bir tek benden para alamadılar. Veremem de... Gücüm yok çünkü. O tür toplantılarda bu yüzden arkadaşlar bana "Yine para vermedin" diye takılırlardı. Televizyon için indirekt (Dolaylı) olarak para istemeye kalktılar. Milletvekili Durdu Özpolat, geldi. TV için bina kiraladıklarını söyledi. "İçerideki bölmeleri siz yaptırabilir misiniz" diye sordu. Ben de arkadaşlarımı görevlendirdim. 30-40 bin liralık bir masraf diye düşündüm. Ama arkadaşlar "Burada 500 bin TL'lik iş var"

deyince "Hemen bırakın gelin" dedim.

TAMAMI YALAN

ERDOĞAN TOPRAK: Aday olamayan bazı kişiler intikam duygusuyla hareket ediyor. Her seçim kaybedenin iftirasına alet olmamak gerekiyor. Bu iddiaların tamamı yalan. İddia edildiği gibi böyle bir para toplama olayı bulunmuyor. Bunlar seçim kaybedenlerin hezeyanıdır.

GERÇEKTEN HATIRLAMIYORUM

UMUT ORAN: CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, "sır toplantı" konusunda TAKVİM'in sorularını cevaplandırdı. Sheraton Maslak'taki toplantıyı hatırlayamadığını söyledi. Söz, Umut Oran'da: "BİZ CHP'li belediye başkanlarıyla değişik amaçlarla çeşitli toplantılar yaptık. Ben de bu toplantılardan birçoğuna katıldım. Ancak +1 TV'nin ayağa kaldırılması, kalkındırılması ve büyütülmesi için belediye başkanlarımızla yapılan bir toplantıyı hatırlamıyorum. Bunu gerçekten hatırlamıyorum."

Kaynak: Takvim

Kaynak: Diyarbakır Söz