Diyarbakır Nevruz'u nasıl olacak? 10 km’lik barikatlar kuruldu, 7 bin 500 polis alanda olacak detaylar haberimizde

Diyarbakır'da nevruz hazırlıkları devam ediyor. Nevruzun yapılacağı alan 10 kilometreyi bulan bariyerlerle kapatılıyor, bu kapsamda Diyarbakır’da 7 bin 500 polis görev alacak. Çalışmalar denetlendi.

Diyarbakır Nevruz'u nasıl olacak? 10 km’lik barikatlar kuruldu, 7 bin 500 polis alanda olacak detaylar haberimizde

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde 21 Mart’ta düzenlenecek olan nevruz kutlamalarında 2,5 ton odun yakılacak. Diyarbakır’daki bu kritik gün için hazırlıklar devam ederken sahne önüne 4 metre yüksekliğinde tel örgü konulurken, 136 bin metrekarelik alanda toplamı 10 kilometreyi bulan bariyerlerin kurulacak ve kutlamalarda  7 bin 500 polis görev alacak.

ÇALIŞMALAR YERİNDE DENETLENDİ

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bağlar İlçesinde bulunan Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilecek. 7 bin 500 polisin görev yapacağı alana gelenler, 6 ana giriş kapısında oluşturulacak 3 kademeli arama noktasından geçerek içeri alınacak. Nevruz Park alanına çıkan Kamışlo Bulvarı, Nevruz ve Evrim Alataş caddeleri ile bulvarlar bariyerlerle kapatıldı. Güzergahı kullanmak isteyenler için ise alternatif olarak Yenihal Caddesi ve üzerindeki sokaklar, Siverek ile Aram Tigran caddeleri ve sokak aralarının açık olacağı duyuruldu.  İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya tarafından alanda gerekli incelemeler tamamlandı.

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz