Sur esnafına destek geldi

Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan esnafa 2 milyon 950 bin lira destek sağlandığı açıklandı.

Sur esnafına  destek geldi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan esnafa yardım devam ediyor.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının eylemleri nedeniyle mağdur olan esnafa devletin şefkat elini uzatmaya devam ettiğini belirtti.

ESNAFA YARDIM

 İş yeri fiilen Sur ilçesinde bulunan, 1 Aralık 2015 tarihi itibarıyla faal olarak çalışan ve vergi dairesinde basit usulde vergi kaydı olan küçük esnafın mağduriyetinin giderilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık tarafından valiliğe gönderilen ödenek ile 603 esnafa 1 milyon 753 bin 500 lira yardımda bulunduklarını anımsatan Aksoy, yine Başbakanlık tarafından gönderilen ödenek ile 400 esnafa daha 1 milyon 152 bin lira yardım yapıldığını bildirdi.

BİN 3 ESNAF

Aksoy, şunları kaydetti: "Bin 3 esnafımıza yapılan yardım 2 milyon 905 bin 500 liraya ulaştı. Yaşanan bu terör olayları nedeniyle küçük esnafımızın maruz kaldığı mağduriyetleri bir nebze olsun giderebilmek ve onların bu zorlu kış şartlarında yüklerini hafifletmek adına, tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz