Terör örgütü propagandacılarına Van merkezli BOZDOĞAN-20 Operasyonu; 340 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 31 Mart Yerel ve Mahalli seçimleri sonrası Van’da çıkan olaylarda 14 ilde terör örgütü propagandası yapan 340 şahsın  ‘BOZDOĞAN-20’ Operasyonuyla yakalandığını açıkladı.

Terör örgütü propagandacılarına Van merkezli BOZDOĞAN-20 Operasyonu; 340 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa İl Emniyet Müdürlüklerince BOZDOĞAN-20 Operasyonları düzenlendi. Operasyonların detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıkladı.

DİYARBAKIR’DA DA GÖZALTINA ALINANLAR VAR!  

Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da yapılan operasyonlarda Terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları belirlenen 340 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları, Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) övücü slogan attıkları, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, BTÖ içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.” Dedi.

BAKANDAN MESAJ VAR

Akabinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz