Görüş Bildir

Esed rejimi Halepli çocukları okulsuz bıraktı

Suriye rejimi ordusu ile rejim yanlısı yabancı terörist gruplarca bir yıl önce hava saldırıları düzenlenen Halep'in Hanel Asel bölgesindeki bir okulun bombalanmasıyla Halepli çocukları okulsuz kaldı.

Esed rejimi Halepli çocukları okulsuz bıraktı

Sivillerin hedef alındığı ve büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye'de, rejim ordusu ve terörist gruplar, kamusal alanları da vuruyor.

Halep'in batısında yer alan Hanel Asel bölgesindeki bir okulu geçen yıl vuran rejim ve ona bağlı terörist gruplar, 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulu kullanılamaz hale getirdi.

Okulda çok sayıda çocuğun ölümüne ve yaralanmasına neden olan güçler, yüzlerce Halepli çocuğu da eğitimsiz bıraktı.

Bölgede yaşayan Suriyeli Ahmet Hasen El Ahmet (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerindeki okulun geçen sene Rusya, İran ve Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarınca bombalarla yerle bir edildiğini söyledi.

Saldırıların ardından okulun eğitim verilemez hale geldiğini anlatan El Ahmet, şöyle dedi:

"Herkes can güvenliğinden şüphe eder durumda. Onlarca çocuğun öldüğü bu okul da aynı durumda. Bu bölgede artık insanlar yaşamaz oldu. Ailesini alan herkes ya başka yerlere göç etti ya da yurt dışına gitti. Yönetim cahil bir nesil yetiştirmek istiyor. Kimsenin eğitim almasını istemiyorlar. Biz çocuklarımızın eğitimi için elimizden geleni yaptık. Fakat yönetim bunu sindiremedi ve tüm okullarımızı, medreselerimizi bombardımana maruz bıraktı. Şurada görmüş olduğunuz okulda birçok çocuğun hayali yıkıldı, eğitimsiz bırakıldı."

- "Boş sıralar, paramparça olmuş tahtalar..."

Amcasının kızını okula düzenlenen saldırıda kaybeden İbrahim Miço da rejim güçlerinin burayı varil bombasıyla vurduğunu ve birçok öğrencinin eğitim gördüğü okulda hayatını kaybettiğini belirtti.

Miço, saldırılarla ilgili, "Hayatını kaybedenler arasında benim amacamın kızı da bulunuyordu. Evim okulun yanında bulunduğu için evim de çok zarar gördü. Eğitim yuvalarını vurmak, çocukların geleceğini karartmaktır. Başka bir açıklaması yok. Burada artık boş sıralar, paramparça olmuş tahtalardan geriye birşey kalmadı. İsterdik ki çocuklarımız okusun, eğitimlerini tamamlasın ama Rusya, İran ve Esed bunu engelledi." sözlerine yer verdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi