Dolar biriktirenlere talimat geldi! Bu fırsatı kaçıran dizlerini dövecek

İslam Memiş, döviz ile altına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve konuşmasında döviz ve altına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: “Dolar tutan yatırımcılar ons altının gerilemesini fırsat olarak değerlendirmeli." ifadelerini kullandı.

Dolar biriktirenlere talimat geldi! Bu fırsatı kaçıran dizlerini dövecek

Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, dolar ile altın rakamlarını yorumladı. Geçen hafta rekor kıran ons altın şu anda 2.170 dolardan işlem görüyor. Bir gram altının fiyatı yeniden 2250 TL’nin üzerine çıktı. Peki altının fiyatı artacak mı yoksa azalacak mı? İşte İslam Memiş’in altın ve dolara ilişkin açıklamaları;

“Dolar tutan yatırımcılar ons altının düşüşünü fırsat olarak görmeli”

“Ons altının fiyatı toparlanıyor. Temel direnç şu an 2.180 dolar seviyesinde. Aşağıda bir boşluk var, yani 2.125 dolar. 2.125 dolar seviyesini beklerim. 2.160 doların altına düşerse 2.125 dolar. Dolar tutan yatırımcılar ons altının düşüşünü fırsat olarak görmeli. Çünkü 2.125 dolardan 100 dolarlık bir saldırı daha yaparsak 2.225 dolara kadar bir hareket görebiliriz.

Dolayısıyla ons altına ilişkin beklentilerim kısa vadede negatif, orta ve uzun vadede ise pozitif olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta TL gramında 100 liralık bir gerileme yaşandı. Kriz sırasında kademeli olarak satın alma fırsatları doğacaktır. Altın fiyatları önümüzdeki 15 günde sakin seyrini sürdürecek. Altın fiyatları düşüyor ve baskı altında.

Geçen hafta altının gram miktarının 2548 liraya çıktığını gördük. Şimdilerde 2438 liradan işlem görüyor. Geçen hafta ile bugün arasında 110 liralık düşüş oldu.”

Kaynak: Diyarbakır Söz