Kiralık otomobile büyük zam

Bayramda kiralık araçlara talep yüzde 50 arttı. Geçen yıl 500 liraya kiralanan en uygun araç bugün 900 liraya kiralanabiliyor.

Kiralık otomobile büyük zam

Artan fiyatlar, düşen alım gücü ve daralan kredilerle kimisi için araç satın alma hayallerde kalırken, otobüs ve uçak bilet fiyatlarına gelen yüksek zamlar insanları araç kiralamaya yönlendirdi. 

Ancak araç kiralamada da yüzde 70’e yakın artış yaşandı. Geçen yıl 500 liraya kiralanan en uygun araç bugün 900 liraya kiralanabiliyor.

Zamlara karşın bayramda araç kiralamaya olan talep yüzde40 ile 50 oranında arttı. Bünyesinde birçok araç kiralama şirketini barındıran Yolcu360 Genel Müdürü Umut Yıldırım, 100’den fazla noktada araç stoklarının tamamen dolu olduğunu söyledi.

Araç kiralama firması Enterprise Üst Yöneticisi (CEO) Özarslan Tangün ise “Fiyatlar 2023’e göre yüzde 70 civarında arttı. Ama buna rağmen bu bayram geçen bayrama göre yüzde 40’lık bir talep artışı da gözlemledik” diye konuştu.

Kiralama rotalarında en yüksek talebin İstanbul ve Ankara’da olduğunu söyleyen Tangün, yaz aylarında yüzde 50’lik bir talep artışı ile birlikte yüzde 45’lik bir fiyat artışı da beklediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz