5 ton bombayla karakola saldırı!

Mardin'de PKK'lılar karakola bombalı araçla saldırı düzenlendi, 2 asker şehit, 1 kadın öldü

5 ton bombayla karakola saldırı!

MARDİN'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu'na dün öğle saatlerinde örgüt üyeleri bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 köylü kadın hayatını kaybederken, 7 asker yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binası ile köydeki bazı evler ile camide hasar meydana geldi, hayvanlar telef oldu.

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler dün saat 12.45'de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. Köy içinde bulunan karakol yakınlarına park edilen bomba yüklü kamyonet, teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Şiddetli patlama karakolda yangına da yolaçarken, aynı anda teröristler karakola otomatik silahlarla ateş açtı. Ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma oldu. Köydeki kargaşadan yararlanan teröristler bir araçla kaçtı. Karakoldaki yangın askerler ve köylüler tarafından söndürüldü.

İKİ ASKER BİR SİVİL ŞEHİT

Bomba yüklü aracın infilak etmesi sırasında ağır hasar gören karakolda bulunan 2 asker şehit olurken, bölgede bulunan 1 köylü kadın hayatını kaybetti, 7 asker de yaralandı. Yaralılar köye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

 Saldırıda, Astsubay Adem Algın ile Jandarma Er Orkun Alparslan'ın şehit olduğu öğrenildi. Cevizli sakinlerinden, sivil Rahime Korul'un ise aynı saldırıda hayatını kaybeden sivil olduğu bildirildi.

EVLER VE CAMİ HASAR GÖRDÜ

Patlamanın etkisiyle Cevizlik Mahallesi'ndeki cami ve evlerin büyük bir kısmında hasar oluştu. Evlerin camları kırılırken, bazı evlerde kapı ve pencereler yerinden çıktı. Patlamada, evlerin önündeki bazı araçlar da zarar gördü. Patlamanın yaşandığı bölgede bulunan saman yığınları da yandı. Patlayıcı yüklü aracın parçalarının mahallenin çeşitli yerlerine dağıldığı görüldü. Patlamada çevrede bulunan köylülere ait bazı hayvanlar da telef oldu. Saldırıdan sonra köyden bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

YAŞANANLARI ANLATTILAR

Vatandaşlardan Mehmet Demir,   terör saldırısı sırasında evine doğru yürüdüğünü, bahçede olduğu sırada önce silah sesleri, ardından çok şiddetli bir patlama duyduğunu söyledi. "Çok şiddetli bir patlama oldu. Çocukları duvara vuracak kuvvetteydi. Evin içi darmadağın oldu. Can havliyle evin bahçesinde yattım." diyen Demir, olayda ağabeyi ve kardeşinin de hafif yaralandığını bildirdi.

Mehmet Özkelek ise yemek hazırlığı yaptıkları sırada önce silah, ardından patlama sesi duyduklarını aktararak, "Saldırıda 2 kızım yaralandı.'' diye konuştu. Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden kadının Rahime Korul olduğu öğrenildi. Korul'un patlama sırasında evinin bahçesinde bulunduğu bildirildi.

SALDIRIDA 5 TON PATLAYICI

Bomba yüklü araçla yaptığı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri saldırının ardından olay yerinde yaptığı incelemeleri tamamlayıp, deliller topladı. Yapılan ilk incelemede teröristlerin saldırıda infilak ettirdiği kamyonete yaklaşık 5 ton patlayıcı yüklediği belirlendi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği'nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: "9 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakolu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş 1 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 3'ü ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız süratle hastaneye intikal ettirilmiştir. Tedavileri ise halen devam etmektedir. Olay sonrasında güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz